• Gradovi

  Najmanje 33 žrtve trovanja bombonama u Pakistanu

  ISLAMABAD – Najmanje 33 osobe, među kojima je petoro dece, preminulo je, dok je na desetine hospializovano zbog trovanja bombonama u Pakistanu, koje su sadržale pesticide, potvrdli su danas zvaničnici.

  Umar Hajat, stanovnik oblasti Karor u provinciji Pendžab, kupio je slatkiše 17. aprila kako bi častio svoju porodicu i sve prijatelje povodom rođenja unuka.

  Proslava je prekinuta, a do kraja tog dana, desetoro je preminulo od jakog trovanja, prenosi AFP.

  U policijskom izveštaju stoji da je od bombona preminuo i otac novorođenog dečaka kao i sedmoro bliskih rođaka.

  „Broj preminulih od otrovnih slatkiša je porastao na 33, a 13 osoba je još u bolnici“, potvrdio je lokalni policijski zvanicnik Muhamed Ali Zia za AFP.

  Visoki policijski zvaničnik okruga Pundžab Ramez Buhari potvrdio je te podatke, precizirajući da su tri osobe, dva brata koji su vlasnici radionice za proizvodnju slatkiša i jedan njihov radnik uhapšeni.

  Oni će sutra biti izvedeni pred sud.

  „Postoji mogućnost da je radnik slučajno stavio pesticide u smesu. U blizini radionice je prodavnica pesticida koja se renovira. Vlasnik prodavnice je zamolio komšije da mu pričuvaju zalihe pesticida u njihovoj radionici“, rekao je zvaničnik i dodao da se još uvek čekaju laboratoriski nalazi.

  Pakistan ima izuzetno niske standarde u bezbednosti hrane, a zakonom propisane higijenske norme se retko sprovode.

  www.freimages.com/ Sebastien Vaast

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com