• Novosti online

  Najmanje četiri Palestinca ubijena, više od 100 ranjeno na granici Gaze i Izraela (VIDEO)


  Na granici pojasa Gaze i Izraela svakog petka od 30. marta održavaju se masovne demonstracije Palestinaca protiv izraelske blokade Gaze koja traje od 2007. godine, a zahtevaju i pravo na povratak Palestinaca izbeglih sa teritorije današnjeg Izraela u ratu 1948. godine.

  Ministarstvo je saopštilo da je na današnjim protestima, na kojima su učestvovale hiljade, ukupno povredjeno više od 600 Palestinaca, prenosi Asošiejted pres.

  Medju ubijenim demonstrantima je jedan dečak, a medju više od 100 ranjenih vatrenim oružjem je i fotograf agencije Frans pres, naveli su palestinski zvaničnici.

  Palestinci su na izraelske vojnike s druge strane granične ograde bacali granate i kamenice i puštali zmajeve sa zapaljivim materijalom.

  Izraelska vojska je saopštila da se danas do 17.00 po loklanom vremenu oko 10.000 ljudi okupilo na pet lokacija da protestuje.

  Izrael je očekivao da današnji protest bude masovan kao demonstracije 14. maja, na dan otvaranja Ambasade SAD u Jerusalimu, kada je poginulo više od 60 Palestinaca, navode izraelski mediji.

  Od početka masovnih protesta 30. marta poginulo je više od 120 palestinskih demonstranata, a gotovo 3.800 ranjeno je izraelskom vatrom. Prema navodima palestinskog Ministarstva zdravlja, većina poginulih i ranjenih nije bila naoružana, navodi Asošiejted pres.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com