• Novosti online

  Najmanje sedam mrtvih u poplavama u Francuskoj, Italiji i Grčkoj


  Neki putevi na francuskoj Azurnoj obali i danas su bili zatvoreni, dok nivo reka u Italiji nastavlja da raste posle poplava tokom vikenda.

  U Francuskoj su poginule četiri osobe. Par u 70-im godinama stradao je kada je voda odnela auto u kojem su bili, jedna osoba je poginula kada je francuski spasilački brod potonuo na Sredozemnom moru, a druga je pronadjena mrtva u kolima.

  U Grčkoj su sinoć i rano jutros, blizu luke Antirio, pronadjena tela dva muškarca za koje se veruje da su turisti, pošto je jedrenjak na kojem su bili naišao na oluju.

  Na severu Italije pronadjeno je telo žene čiji je auto odnela nabujala reka Bomida.

  Italijanski spasioci tragaju za mogućim žrtvama urušavanja dela vijadukta u blizini poplavljenog grada Savone.

  Urušavanje vijadukta izazvano je klizištem koje su pokrenule obilne kiše, a vozači koji su se zatekli na licu mesta uspeli da zaustave vozila na vreme.

  Za sada nema izveštaja da su svedoci videli automobile koji su pali u provaliju, ali je potraga nastavljena iz predostrožnosti.

  Urušavanje dela vijadukta, svega 15 meseci posle pogibije 43 osobe usled rušenja mosta u Djenovi, pokrenulo je pitanja o bezbednosti italijanskih puteva, čiji znatan deo čine vijadukti.

  Dok nivo reka u Italiji nastavlja da raste, u Francuskoj je počeo da se smanjuje, ali mnoge evekuisane porodice i dalje ne mogu da se vrate kućama.

  U Grčkoj su poplavljene stotine kuća posle noćašnje oluje koja je zahvatila oblasti zapadno od Atine.

  Obilne kiše i klizišta doveli su do zatvaranja puta koji Atinu povezuje sa Patrasom, gradom na zapadu zemlje.

  Najveće poplave zabeležene su u letovalištu Kineta, gde su vatrogasci spasili nekoliko desetina ljudi zarobljenih u kolima i poplavljenim domovima.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com