Regioni

NAJŠTEDLJIVIJI GRADONAČELNIK IKADA: Na posao ide biciklom i ne uzima dnevnice

Iako cifra od 43 evra potrošena na službena putovanja deluje ekstremno, situacija koju je zatekao u gradskoj blagajni kada je kao nezavisni kandidat 2013. osvojio vlast, prilično objašnjava ovakvu politiku.

Željka Lackovića i njegov tim dočekala je rupa od preko 600.000 evra koju je trebalo popuniti kako bi grad mogao normalno da funkcioniše.

Jedan od prvih poteza bilo je smanjenje plata zaposlenima u gradskoj upravi i preduzećima. Na platama zaposlenih u gradskoj upravi i naknadama radnicima gradske uprave uštedeo je oko 400.000 evra, dok je objedinjenjem javne nabavke za ustanove i preduzeća uštedeo još 200.000 evra.

„Tajna štednje leži u malim računima, u njima se krije pravo bogatstvo“, poručuje Lacković koga su mediji već proglasili za jednog od najštedljivijih hrvatskih gradonačelnika.

Grad vodi volonterski, a prihode ostvaruje u svojoj advokatskoj kancelariji. Iako grad ima tri službena automobila on nikada nije koristio ni službeni automobil ni mobilni, niti je uzeo gradsku dnevnicu.

U vrhu najštedljivijih kada su putovanja u pitanju nalaze se i gradonačelnici Novog Marofa, Popovače, Varaždinskih Toplica i Dugog Sela, redom malih i srednjih gradova.

(Index.hr)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh