Gradovi

Najviše interesovanja za Grčku, manje za Tursku

BEOGRAD – Predstavnici turističkih organizacija koje su ove godine svoje ponude predstavile na Sajmu turizma ističu da najviše interesovanja kao i do sada vlada za odmor u Grčkoj, dok su građani oprezniji kada je u pitanju ugovaranje aranžmana za letovanja u zemljama u kojima je bilo nemira, prvenstveno Turskoj.

Agencije, kao i do sada, nude popuste koji se za predstojeću sezonu kreću i do 70 odsto, a najavljuju nove pogodnosti nakon što istekne važenje sajamskih popusta.

Sanja Stanković iz Turističke agencije Wayout koja je svoju ponudu predstavila na štandu Ambasade Egipta rekla je da uprkos strahu koji postoji kod turista, najveće intersovanje vlada za Hurgadu i Dubai.

„Što se tiče samih nemilih dešavanja koja su bila u proteklom periodu, postoji strah ljudi i oni su bojažljivi, dvoume se i raspituju da li je bezbedno ili ne. Informacije iz ambsade Egipta su takve da je tamo bezbedno, da sada nema problema i nemira te da nema mesta strahu“, kaže Stanković.

Što se tiče letovanja, ta agencija na sajmu ima bogatu ponudu za UAE, Egipat, posebno za Hurgadu za koju su turisti ujedno i najzaintersovaniji.

Wayout nudi vaučere sa popustom u iznosu od 50 evra, za sve putnike koji rezervišu aranžmane do 30. aprila ove godine, koliko važi sajamski popust. To se odnosi na putovanja do kraja 2016. godine.

Od 1. marta biće objavljen novi cenovnik i biće ponuđeni novi popusti za celokupne uplate u iznosu od 10 do 15 odsto u zavisnosti od hotela, ističe ona.

Na štandovima drugih turističkh agencija na ovogodišnjem Sajmu turizma građani se najčešće interesuju za letovanje u Grčkoj, a za neke aranžmane mogu dobiti popust i do 70 odsto.

PR menadžer turističke agencije „Oktopod travel“ Vanja Milovanović rekla je Tanjugu da su popusti za aranžmane u Grčkoj ove godine veći nego prethodnih godina, posebno za hotelski smeštaj.

Ona je rekla da je ove godine manje interesovanje za zemlje u kojima su se u proteklom periodu dogodili teroristički napadi, prevashodno Turskoj i da je ta destinacija ranijih godina bila traženija.

Što se tiče Grčke ove godine najveće interesovanje vlada za aranžmane na ostrvu Evia.

Smeštaj u nekim mestima može se naći po ceni od 30 evra pa naviše, kazala je ona.

Marketing menadžer u agenciji „Fly Fly travel“ Strahinja Stanković rekao je Tanjugu da je veoma zadovoljan posetom štandu te agencije već tokom prvih sati Sajma, a da najviše interesovanja vlada, takdoje, za aranžmane u Grčkoj.

„Najviše je zainteresovanih za Grčku, definitivno, kao i prethodne sezone, ali ne zaostaju ni Turska, Egipat, a i za neke daleke destinacije“, naglasio je on.

Stanković je dodao da posetioci za neke aranžmane mogu dobiti sajamski popust i do 70 odsto, a sam dolazak na sajam može poslužiti da se informišu o drugi ponudama i akcijama te agencije.

Crnogorsko primorje tokom predstojeće letnje sezone gostima će ponuditi nove smeštajne kapacitete i sadržaje, a tokom sajma u Beogradu posetiocima se nude popusti za letovanje koji iznose i do 30 odsto.

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić rekla je Tanjugu da su pored letnje turističke sezone, u ponudi i paketi koje je turistička privreda pripremila i već od marta biće ponuđeni popusti za produžene vikende.

Inače, Crna Gora kao destinacija ima ponudu koja je prilagođena gostima različitih platežnih struktura pa tako u Crnoj Gori u samom špicu u privatnom smeštaju možete da nađete krevete od 8 evra do stotine evra, zavisno od kvaliteta turističke ponude“, rekla je ona.

Govoreći o tome što turisti usled turbulencija koje se dešavaju u svetu izbegavaju letovanje u nekim državama gde su ranije letovali, ona je kazala da za turizam kao granu bilo kakve turbulencije i krize nisu dobre, ali da je činjenica da turisti koji biraju mirne, sigurne destinacije.

Crna Gora je jedna od njih, istakla je ona.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh