Gradovi

Nakon pljačke u zgradi MUP-a smenjen vrh zagrebačke policije

ZAGREB – Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je danas da je zbog velike pljačke u sedištu kriminalističke policije u Zagrebu, MUP „u samo 24 sata ostao bez pet uglednih članova“.

„Direktor policije Vlado Dominić, načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić, šef unutrašnje kontrole Stjepan Jurenec i načelnik Sektora kriminalističke policije PUZ-a Danijel Žugel otišli su sa dužnosti uz sopstvenu saglasnost“, rekao je Orepić na konferenciji za novinare u Zagrebu.

„Međutim, moram istaći da ne možemo odgovornost da svedemo samo na ove ljudi. Sa druge strane, Željko Dolački, iz čije kancelarije je ukraden novac i zlato, udaljen je iz službe i protiv njega je u toku postupak“, rekao je Orepić.

On je kazao da se „dogodilo ono što nije smelo da se dogodi, ali sve ovo ukazuje da sistem ne funkcionše“.

„Zato je potrebna reorganizacija sistema. Ubrzaćemo u potpunosti procedure, a veliku odgovornost imaju i ljudi iz politike“, rekao je hrvatski ministar unutrašnjih poslova.

Prema nezvaničnim podacima, jedan ili više nepoznatih počinilaca su u noći nedelja na ponedeljak iz sedišta kriminalističke policije ukrali dva kilograma zlata i 280.000 evra.

Ministar Orepić nije želeo da govori o samo istrazi, jer postupak još traje.

Foto Tanjug/Z. Žestić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh