• Ekonomija

  NALED: Građani Bele Palanke i Dimitrovgrada ulažu nagrade u unapređenje turističke i kulturne ponude

   

  dav

  dav

  Dimitrovgrad, Bela Palanka, 27. jul 2017. – Građani Bele Palanke i Dimitrovgrada, dve najbolje plasirane opštine u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ odlučili su da osvojene nagrade ulože u unapređenje turističke ponude jugoistočne Srbije.

  U Beloj Palanci novac će biti iskorišćen za uređenje arheološkog nalazišta Remisiana što podrazumeva rekonstrukciju trga sa fontanom i spomenika Septimiju Severu dok su stanovnici Dimitrovgrada glasali da rekonstruišu prostor u centru grada za Turistički info centar.

  Nagradne čekove na 20.000 evra danas su im uručili ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.

  – Iz opština Bela Palanka i Dimitrovgrad poslato je više od 20 fiskalnih računa i slipova po stanovniku čime su značajno doprineli borbi protiv sive ekonomije i za takav rezultat sledi nagrada. Pirotski okrug pokazao je da vodi računa o fiskalnoj disciplini.

  Samo u prvom kvartalu broj žalbi zbog neizdavanja računa povećan je 47% što dovoljno govori da svakim danom građani sve više razumeju zašto je potrebno da budu društveno odgovorni – istakao je Ružić. Bela Palanka i Dimitrovgrad 9_1067x800Izvršna direktorka NALED-a naglasila je da nagrade koje dobijaju opštine u svesti građana simbolično grade vezu između plaćanja poreza i kvaliteta života.

  – U pet prvoplasiranih opština građani su glasali u koji projekat žele da ulože novac i na toj vežbi hteli smo da pokažemo kako bi trošenje poreza trebalo da funkcioniše u našoj državi i nadamo se da idemo ka tome.

  Građani koji revnosno ispunjavaju svoje obaveze i plaćaju porez trebalo bi i da odlučuju kako se taj novac troši – rekla je Jovanović.

  Bela Palanka i Dimitrovgrad 2Plasmanom među 12 opština čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“, Bela Palanka i Dimitrovgrad zaslužili su i WiFi zone besplatnog interneta koje je donirala i postavila kompanija Telekom Srbija.

  WiFi drvo modernog dizajna emituje signal brzine 1 Mb/s u krugu od 150 metara i može da opsluži do 300 korisnika.

  Opremljeno je ulazima za punjenje telefona i LED osvetljenjem i biće ukras ovih opština.

  Nakon Plandišta, Bele Crkve, Bele Palanke i Dimitrovgrada, peti nagradni ček na 20.000 evra biće uručen i opštini Golubac.

  Građani ove lokalne samouprave odlučili su da novac investiraju u izgradnju nove zgrade isturenog odeljenja Osnovne škole „Branko Radičević“ u naselju Krivača.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com