Gradovi

Nanogica za bivšeg gradonačelnika Leskovca

LESKOVAC – Bivši gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić osuđen je nepravosnažnom presudom na godinu dana zatvora, a kaznu će izdržavati kod kuće sa nanogicom, navodi se u saopštenju Višeg suda u Leskovcu.

Kocić je osuđen zbog produženog krivičnog dela zlouptrebe službenog položaja u saizvršilaštvu .

Pored Kocića, nepravosnažno na kaznu zatvora od godinu i devet meseci osuđena je i bivša direktorka leskovačke Direkcije za urabanizam i izgradnju Dragana Stošić, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i krivičnog dela građenja bez građevinske dozvole.

Ona će morati da plati novčanu kaznu od 60.000 dinara.

Na nepravosnažnu kaznu zatvora od četiri meseca zbog građenja bez građevinske dozvole osuđen je i vlasnik preduzeća “ Product” iz Pečenjevca Radovan Jovanović. On će pored toga morati da plati i 40.000 dinara.

Prema presudi, Slobodanu Kociću i Dragani Stošić izrečene su mere bezbednosti, zabrana vršenja poziva delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje i upravljanje tuđom imovinom.

Optuženi vlasnik firme “Energosistem Čogurić” Aleksandar Čogurić iz Leskovca, članovi nadzornog organa izvođača radova i službenici Direkcije za urbanizam i izgradnju Leskovca, Mitko Kostadinov, Dragan Marjanović, Ljiljana Mihajlović i Ivan Đokić oslobođeni su optužbe.

Bivši gradonačelnik Leskovca i bivši vođa demokrata u tom gradu Slobodan Kocić, kao i njegovi saradnici i lokalni biznismeni optuženi su pre tri godine da su oštetili budzet grada za oko 70 miliona dinara.

Svi su proveli od jednog do tri meseca u pritvoru, a vlasnici preduzeća “ Product” i “Energosistem Čogurić” bili su i u bekstvu, nakon čega su se sami predali.

Foto Tanjug, Z. Žestić (arhiva, ilustracija)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh