• Hronika

  Napadnuti radnici EPS-a dok su sprečavali krađu struje

  ALEKSINAC – Žitelji sela Lužane i Nozrina u aleksinačkoj opštini napali su danas ekipu elektromontera “Elektroprivrede Srbije” i „skoro prevrnuli“ autobus sa 15 radnika ogranka distribucije Niš, ali niko nije povređen, saopštilo je to preduzeće.

  Kako se navodi u saopštenju, elektromonteri iz Službe za kontrolu krađe električne energije ED Niš kontrolisali su brojila u selima u aleksinačkoj opštini zbog sumnje na neovlašćenu potrošnju.

  Ispod krova jednog domaćinstva u selu Lužane, našli su dokaz da se krade struja, pa su, shodno Zakonu o energetici, krenuli da isključe električnu energiju, međutim tada su ih napali nezadovoljni i ljuti meštani.

  EPS ističe da je reč o osam kuća u tom delu sela s čijim vlasnicima su monteri i ranije imali problema pri otkrivanju krađe struje.

  Naime, radnike EPS-a meštani su i ranije vređali i napadali.

  Meta napada bila su četiri elektromontera, kojima su pristigle u pomoć i ostale kolege, a kada su ušli u autobus da prekinu tuču i odu, meštani su pokušali da prevrnu autobus, navodi se u saopštenju.

  U incidentu niko nije povređen, s obzirom na to da je ubrzo stigla policija i sprečila nasilje, da bi mesto napada obišao i direktor ogranka Niš Darko Bulatović.

  Protiv osoba koja su neovlašćeno koristila električnu energiju, ED Niš će podneti krivične prijave, a policija i prijave za remećenje javnog reda i mira.

  Sa žiteljima ovog sela niška distribucija je i pre dve godine imala problema u sprečavanju isključenja sa mreže, kada su iste osobe napale montere, koji su procesuirane i po isteku kazne, opet ponovile nasilje, navodi se u saopštenju.

  „Ovo je još jedan u nizu napada na elektromontere „Elektroprivrede Srbije“, koji se na svu sreću, završio bez većih posledica po radnike, ali je važno osuditi napade na radnike koji savesno obavljaju svoj posao i sprečavaju krađe električne energije“, poručio je EPS.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com