Politika

Naravno da Tolimira nije pogodila krstareća raketa

koka kola, aleksandar vučić,Foto: TANJUG / ZORAN ZESTIC / tj

On je primetio da to nije odgovor na pitanje zašto je Tolimir umro i zašto nije pušten na zahtev Beograda od pre četiri meseca, kojim je traženo da se pusti iz pritvora kako bi se lečio, a zatim prokomentarisao:

Naravno da je umro prirodnom smrću, nismo ni mislili da je od krstareće rakete„, rekao je Vučić, dodajući da su pitanja nakon toga, posebno u domaćoj javnosti, više znak da je ovde ljudim važnije da ruše vlast, nego da se pobrinu za život Tolimira.

Srbija zna svoje i domaće i međunarodne obaveze, ali izgleda da Srbija mora neke druge u svetu da podseća na njihove obaveze, a to je da štite život i ljude„, zaključio je premijer.

On je ocenio takođe da nije slučajno da je zahtev za izručenje Vojislava Šešelja Hagu upućen u jeku izborne kampanje.

Premijer je u izjavi novinarima ukazao da na njegovo pismo sa molbom da Zdravko Tolimir bude pušten na privremenu slobodu, uz sve garancije države, upućenom pre četiri meseca, niko nije odgovorio, i da način na koji se Hag ponaša prema Srbiji predstavlja problem kako za državu, tako i za njega lično.

Kako da objasnim ljudima u Sbriji kako je moguće da jedan čovek strada, a da nam Hag ništa ne objasni„, upitao je on.

Vučić je naglasio da su oni koji su želeli da naprave problem Srbiji uspeli u tome.

Nije mi lako da donosim bilo kakvu odluku, jer će ona ići od jednog do drugog, i svi odgovorni će je prebaciti do mog stola„, naglasio je Vučić, dodajući da njega, nažalost, nisu slušali i da sada Tolimir nije među živima.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh