• Južna Srbija

  Народна странка, демократе и Бранислав Јовановић траже истрагу о паљевинама аутомобила политичких функционера у Нишу

  Након другог паљења аутомобила градских функционера СНС повезаних са недавно окончаним избором директора нишких Јавних комуналних предузећа, јасно је да се бруталан унутарстраначки обрачун у редовима владајуће странке прелио на нишке улице, тврде нишки народњаци.

  Будући да насиље зараћених фракција СНС на улицама Ниша поприма размере правог мафијашког обрачуна, Народна странка у Нишу захтева од Начелника нишке полиције да се обрати јавности и одговори на питања која занимају све грађане Ниша: шта се чини на решавању овог случаја и да ли постоје осумњичени и приведени због ових чинова беспризорног насиља.

  Пошто је сада већ јасно да није реч о изолованим нападима, већ о обрачуну организованих криминалних група који у опасност доводе животе и имовину грађана, Народна странка пита државне органе да ли ће у санирање обрачуна између фракција владајуће странке у Нишу бити укључена и Управа за борбу против организованог криминала.

  „Ниш су некада звали „долином глади“, а данас је познат по хапшењу политичких неистомишљеника и паљењу аутомобила“, каже Бранислав Јовановић, одборник коалиције „Ниш, мој град“ у Скупштини Града Ниша, поводом паљења аутомобила директора ЈKП „Тржница“, што је други случај за три дана, а први је био аутомобил заменика градоначелника Ниша.

  Он каже да је Ниш дефинитивно постао „град насиља“ и да се још једном потврдило оно о чему је већ говорио, а то је да у граду на Нишави царује системска корупција.

  „Ово је град у коме је битно који ће директор колико партијских кадрова да удоми и колико ће тендера у својој фирми да „контролише“, објашњава Јовановић и додаје да је то могуће само у оним фирмама где је још мало пара остало пошто се ништа капитално из буџета Града не ради, а већ је ојађен, док су просечне зараде мање него у Пироту и Kрагујевцу, па млади масовно беже одавде.

  „Ово што се дешава са учесталим паљењем аутомобила нас неодољиво подсећа на жељу да се у Нишу изазове хаос и уведе принудна управа, а и да се спроведу ванредни локални избори заједно са београдским. Дефинитивно се све ради са једним циљем из једног центра“, закључује Јовановић.

  Градски одбор ДС у Нишу најоштрије осуђује вандалски чин паљења аутомобила, у овом случају директора ЈKП Тржница у Нишу и позива надлежне органе да што пре приступе откривању починилаца овог недела, а надлежне судске органе, да након откривања и процесуирања починилаца, максималном казном казне оне који су то недело учинили.

  Угрожавање безбедности и имовине грађана Ниша, без обзира на њихову припадност политичким странкама, као и позицијама у јавном сектору, мора под хитно да се заустави.

  Од некада модерног, развијеног и мирног центра југоисточне Србије, Ниш је за 6 година постао најнебезбедниј град у Србији, у коме је учестало паљење аутомобили јавних функционера, а сутра ко зна…

  Ничија имовина а посебно живот не сме да буде угрожен. Политичке несугласице треба да се решавају на страначким органима а не на улици паљењем аутомобила.

  На основу члана 72. Пословника о раду Скупштине града Ниша, захтевамо да председник Скупштине Града хитно сазове седницу Скупштине Града, на којој би се расправљало о начинима спречавања угрожавања безбедности људи и имовине у Нишу као и о одговорности за овакво стање, као да и седници присуствују представници МУП-а Србије, ПУ у Нишу, који би пружили адекватне информације.

  Надлежни државни органи и органи локалне самоуправе морају да учине све што је Законом прописано и што је у њиховој надлежности како би се овај “рат на улицама“ што пре зауставио.

  Поново позивамо владајућу странку, која је најодговорнија, између осталог и за безбедност у Граду, да под хитно предузме активности на смањењу политичке тензије, јер безбедност грађана и безбедност њихове имовине нико не сме да угрожава.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com