• Gradovi

  Narodna stranka: Neprimerenim amandmanima vlast blokira rad skupštine

   

   

  Poslanica Narodne stranke Dijana Vukomanović kritikovala je danas „neprimerene i uvredljive“ amandmane koje su poslanici Srpske napredne stranke podneli na Zakon o memorijalima palim borcima i žrtvama rata, navodeći da se time „urušava kontrolna i zakonodavna uloga parlamenta“.

  Ona je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije ocenila da je podnošenje takvih amandmana „neprimereno i nedostojno“ i da se njima „vredja uspomena na pale borce u svim oslobodilačkim ratovima“.

  „Potpredsednik skupštine Veroljub Arsić u svom amandmanu na zakon koji se bavi spomenicima palim borcima, tvrdi da će taj akt doprineti jačanju poslovne klime u Srbiji?! Ovakvim besmislenim amandmanima ne samo da se urušava kontrolna, već i zakonodavna uloga srpskog parlamenta“, upozorila je Dijana Vukomanović a prenela Narodna stranka.

  Ona je ocenila da se režim nalazi u opasnoj fazi po svoj opstanak u kojoj kako je rekla, „stvarnost demantuje ono što režim govori kada režim tvrdi da se Srbija jača i razvija, a gradjani svojim očima i životnim iskustvom vide da je stvarnost sasvim drugačija“.

  „Skupština je u vanrednom zasedanju i umesto da rešava i odgovara na životna pitanja gradjana ovde se javnost, gradjani i poslanici bombarduju hrpom besmislenih amandmana. Kontradiktornosti u amandmanima koje je podnela Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri direktno atakuju na zdrav razum i logiku“, ocenila je funkcionerka Narodne stranke.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com