Gradovi

Narodna stranka podneće prijavu protiv napadača na njene funkcionere u Vranju

 

 

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić najavio je danas da će ta partija podneti krivične prijave protiv odgovornih za fizički napad na funkcionere te stranke u Vranju, Djordja Ristića i Dragana Pavlovića.

On je na konferenciji za novinare u Vranju optužio članove Srpske napredne stranke za taj incident i pozvao nadležne da snimak sa kamere što pre dostave nadležnim institucijama jer će se na njemu, kako je naveo, „videti istina, gde se incident dogodio i ko je koga fizički napao“.

„Prebijanje članova Narodne stranke samo je jedan u nizu izliva bahatosti i brutalnosti ovog režima, a pokušaj zamene teza kojom režim od nasilnika pravi žrtve opasan je po celo društvo. To je prepoznala javnost Srbije, koja se probudila i poslala jasnu poruku da neće dozvoliti da Srbija sklizne u fašizam“, kazao je Aleksić a prenela Narodna stranka.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Djordje Ristić rekao je da će snimak kamere „razotkriti laži režimskih medija“.

„Uzrok svemu ovome je bilo naše redovno obraćanje javnosti i ukazivanje na nepočinstva i bahatost režima i Srpske napredne stranke u Vranju. Incidenta na biračkom mestu nije bilo. To je potvrdio i predstavnik RIK-a u živom programu dnevnika RTS-a. Napali su nas ispred kancelarija Narodne stranke“, rekao je Ristić.

On je dodao da je gore od samog napada „to što sada žele da isceniraju da smo mi nekog tukli ili vredjali, što žele da taj incident dovedu u vezu sa izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina“.

Narodna stranka saopštila je juče da su članovi SNS-a u Vranju pretukli funkcionere Gradskog odbora te partije Djordja Ristića i Dragana Pavlovića.

„Pavlović i ja smo krenuli u prostorije Narodne stranke i ispred samog ulaza čuli smo vulgarna dobacivanja a minut nakon toga četvorica članova SNS-a koje poznajemo su nas napala. Jedan od članova SNS-a me je držao dok su ostala trojica tukla odbornika Pavlovića, a potom su tukli i mene“, kazao je Ristić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh