• Gradovi

  Narodna stranka: Španski premijer Rahoj za dostojanstvo Srbije učinio više od Vučića

   

   

  Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas je premijer Španije Marijano Rahoj učinio više za dostojanstvo i medjunarodnu poziciju Srbije uoči predstojećeg samita EU – Zapadni Balkan od predsednika Srbije Aleksandra Vučića. „Vlast u Srbiji nije preduzela nijedan potez kojim bi tražila da Kosovo na samitu nema tretman suverene države. Sav teret je pao na Španiju, koja očigledno zna šta su njeni interesi. Žao mi je što mi ne znamo šta su naši interesi ili, još gore, možda mi ni nemamo nacionalni interes“, rekao je Jovanović u emisiji „Pravi ugao“ Radiotelevizije Vojvodine, saopštila je stranka.

  Jovanović je naveo da je Srbija za samit kandidovala potpuno pogrešne projekte, jer su obnova železnice, obezbedjivanje pijaće vode iz vodovoda gradjanima u Vojvodini, kanal Dunav-Tisa-Dunav, moravski i fruškogorski koridor, mnogo preči i prioritetniji od autoputa do Tirane.

  Jovanović je naveo da se Narodna stranka apsolutno protivi stolici Prištine u UN, i dodao da je Vučić „sam doveo Srbiju u lažni cajtnot“ tako što je u pregovorima davao sve, a nije dobio ništa, što su zapadni pregovarači protumačili kao slabost i zatražili da prihvati i članstvo samoproglašenog Kosova u UN.

  Potpredsednik stranke Vuka Jeremića ponovio je da je Vučić, što je još gore, u takozvanoj tajnoj diplomatiji sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i odredjenim medjunarodnim krugovima, sam, ničim neizazvan i bez potrebe problematizovao jug centralne Srbije, što je antidržavno ponašanje, koje Srbiju može uvesti u još veću krizu od postojeće.

  „Narodna stranka smatra da bi pregovore sa Prištinom trebalo produžiti i ne bi trebalo pristati na lažni cajtnot. U pregovorima bi trebalo poći od Ustava Srbije i važeće Rezolucije 1244 SB UN i voditi ih odgovornije i sa jačim zahtevima“, rekao je Jovanović.

  Potpredsednik Narodne stranke je, povodom pregovora o objedinjavanju opozicije, rekao da je ta partija od osnivanja u oktobru 2017. godine „najveći zagovornik“ jedinstvenog nastupa opozicije.

  „Pregovaramo u dobroj volji i sa Draganom Djilasom i sa ostalim partnerima o savezu koji će biti za Srbiju, a ne protiv Vučića. Verujem da ćemo se dogovoriti, jer gradjani to očekuju. U taj savez bi trebalo pozvati što širi krug aktera. Prioritetni ciljevi za Narodnu stranku su fer izborni uslovi, razvoj, eliminisanje siromaštva, zakon o poreklu imovine i vraćanje normalnosti u pravni poredak i javni život“, rekao je Jovanović.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com