• Novosti online

  Narodna stranka traži da Crna Gora ukine zabranu ulaska gradjanima Srbije koji nisu prekršili …

  Narodna stranka je danas zatražila da Crna Gora ukine zabranu ulaska gradjanima Srbije koji nisu prekršili ni jedan zakon.

  Član Političkog saveta Narodne stranke Čedomir Antić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima osudio je, kakao je naveo, „neprekidno i potpuno obespravljivanje srpskog naroda“ koje u Crnoj Gori sprovodi „režim“ Mila Djukanovića.

  On je naveo da kao opravdanje uskraćivanju prava i ravnopravnosti Srba u Crnoj Gori vlasti u Podgorici vode neprekidne „šovinističke kampanje mržnje“.

  „Upravo je u toku ubrzano sudjenje celokupnom političkom vođstvu demokratske opozicije i, naročito, poslanicima iz reda stranaka koje predstavljaju srpski narod u Crnoj Gori. Reč je o montiranom procesu, vodjenom u najgorem staljinističkom maniru, koji je tokom protekle dve godine već imao više od stotinu ročišta! Cilj je kriminalizacija svih demokrata i Srba u zemlji“, ocenio je Antić.

  On je kazao da se Narodna „gnuša“ i poziva evropsku javnost na solidarnost zbog „zloupotrebe istorije i divljačkih kampanja asimilacije podstaknutih iz vrha države Crne Gore koja je članica NATO i kandidatkinja za članstvo u EU“.

  „Zahtevamo da crnogorski režim prestane da se poigrava sa policijom i sudstvom, kao i da ukine zabrane ulaska gradjanima Srbije koji se nisu ogrešili o bilo koji zakon, ali nisu u položaju gradjana Crne Gore koje je moguće nevine zatvoriti“, ističu iz Narodne stranke.

  Antić je u saopštenju naveo da je „zlonamerna i podla pasivnost“ vlasti Aleksandra Vučića u Srbiji.

  „Ako Vučić i naprednjaci imaju neke dugove prema režimu Mila Djuukanovića, zahtevamo od njih da iste isplate sami i iz ličnih sredstava, umesto što žrtvuju evropske vrednosti, demokratiju, prava građana Srbije i srpskog naroda koji živi izvan granica otadžbine“, napisao je Antić

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com