Gradovi

Narodne kuhinje nisu ukinute,obroci će biti kvalitetniji

BEOGRAD – Obroci u narodnim kuhinjama u Beogradu, koje nisu i neće biti zatvorene, biće kvalitetniji nakon što se završi procedura javnih nabavki, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Navodeći da je deljenje obroka u narodnim kuhinjama bilo na kratko obustavljeno usled problema sa procedurom javne nabavke za hranu, zbog čega je grad isplatio po 5.040 dinara po korisniku, Mali je za tv Pink rekao da kuhinje od juče rade, da se obroci dele po planu, te da je notorna laž neodgovornih pojedinaca da će biti zatvorene.

Gradonačelnik je rekao da je pitanje dana kad će procedura javnih nabavki biti završena, ali je istakao da će kvalitet hrane po prvi put biti mnogo bolji i da će korisnici dobijati bogatiji obrok.

„Prvi put smo se bavili kvalitetom hrane, niko se nije time bavio godinama unazad“, rekao je Mali i dodao da je grad nekoliko meseci radio na pripremama za javnu nabavku kako bi obroci za istu cenu bili kvalitetniji.

On je rekao da grad na godišnjem nivou izdvaja oko sedam miliona evra za narodne kuhinje, precizirajući da sad jedan obrok košta evro i po do dva evra, a da se na dnevnom nivou posluži 11.000 obroka.

Mali je ocenio da je nekoliko neodgovornih pojedinaca pokušalo da iskoristi situaciju za dobijanje jeftinih političkih poena i apelovao da se takve stvari ne koriste u svrhu političke kampanje.

„Ne bih mogao sebi da dozvolim da neko ostane gladan na način o kojem govori neko iz DS, Balša Božović“, rekao je Mali.

On je dodao da grad čini sve da pomogne ugroženim građanima, koji pored obroka u narodnim kuhinjama dobijaju i pomoć od grada i republike i, između ostalog, imaju pravo na besplatan vrtić za decu.

„Narodne kuhinje nikad neće prestati da rade, nikad to niko nije ni planirao“, zaključio je Mali.

Prodaja stanova Beogada na vodi dokaz da smo na pravom putu

Gradonačelnik Beograda je rekao da će 27. februara biti nastavljena prodaja stanova na prostoru budućeg „Beograda na vodi“, uz ocenu da vlada velika zaiteresovanost za te stanove.

Mali je rekao da je za stotinak stanova koji su stavljeni na prodaju bilo 6.000 zahteva, te da je očigledno da ni preduzeće „Beograd na vodi“ ne bi krenulo sa novom prodajom stanova da nema zainteresovanih.

„To je dokaz da smo na pravom putu, da je proizvod koji imate dobar, s obzirom da postoji tolika tražnja“, rekao je Mali.

Gradonačelnik je rekao da svaki građanin Beograda ima priliku da vidi da radovi teku po planu na dve stambene kule i najavio da će kamen temeljac za veliku kulu biti postavljen u sledeća dva meseca.

Mali kaže da će do kraja godine početi radovi na svim objektima koji su u prvoj fazi Beograda na vodi i dodaje da se radi na raščišćavanju i da će autobuska stanica Lasta biti izmeštena u junu.

Govoreći o gradskom prevozu, Mali je rekao da će sledeće nedelje biti potpisan ugovor sa Ikarbusom o isporuci još 20 autobusa, kao i da je planirano još 20 solo i 30 zglobnih autobusa do kraja godine.

„To će biti 100 novih autobusa u periodu od godinu i po dana“, rekao je Mali i dodao da će ti autobusi doprineti kvalitetu gradskog saobraćaja.

Mali je rekao i da će letovi Beograd-Njujork, koji će biti uspostavljeni u junu, mnogo doprineti da prestonica postane centar turizma, ali i kulturnih, zabavnih i sportskih događaja u regionu.

Gradonačelnik je rekao da će Beograd biti jedini grad u regionu koji će imati direktne letove u severnu Ameriku.

„Naš cilj će biti da oni ostanu jedan dan ili nekoliko dana, da posete i druge gradove i time stavljamo pečat na Beograd kao regionalni centar ne samo u turizmu već i za ekonomski, kutlutrni razvoj, sportske događaje“, rekao je Mali.

Foto Tanjug/N.Jovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh