• Novosti online

  Naslovna strana za ponedeljak, 30. aprila 2018. godine

  Dnevni listovi na naslovnim stranama prazničnih izdanja za ponedeljak, pišu o odnosu prema Prvom maju, Medjunarodnom prazniku rada, kao i o drugim temama, medju kojima o početku zasedanja Sabora Srpske pravoslavne crkve.

  ALO – Za list govore ministri pravde Nela Kuburović. „Ne bežim od braka“, državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić: „Neću dati sinu da me smeni u SPS“. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali u tekstu „Svakog leta sam radio“.

  BLIC – „Zadovoljan sam kako sam radio posao poverenika“, kaže za list poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić. „Samo sam govorio istinu, a to im smeta“, ministar odbrane Aleksandar Vulin govori o zabrani ulaska u Hrvatsku.

  VEČERNJE NOVOSTI – „Kosovo će doći pred narod“, dramski pisac Dušan Kovačević o pitanju Kosova i mestu Srbije u medjunarodnoj politici.

  DANAS – „Teško da Srbija pod Vučićevom kontrolom može da udje u EU“, kaže profesor Centra za jugoistočne evropske studije Univerziteta u Gracu Florijan Biber. Pod naslovom „Vlast polaže vence, opozicija protestuje na ulicama“ list istražuje kako će 1. maj obeležiti levičarske organizacije u Srbiji.

  INFORMER – List navodi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio poziv iz Moskve da prisustvuje inauguraciji ruskog predsednika, pod naslovom „Vučić kod Putina 8. maja“. Za list govori ministar spoljnih poslova Ivica Dačić: „Ako Hrvati hoće rat, imaće rat“.

  KURIR – List prenosi izveštaj Službe bezbednosti u tekstu „Krvavi novac klana Osmani pere se u Srbiji“. Za list govori dramski pisac Dušan Kovačević: „Smrt je jedini siguran posao“.

  POLITIKA – „Počelo zasedanje Sabora SPC“, liturgijom u Pećkoj patrijaršiji, najviše zakonodavno telo Srpske pravoslavne crkve počelo redovno majsko zasedanje na kojem bi trebalo da se razmotre izmene Ustava SPC. O Medjunarodnom prazniku rada u 21. veku u tekstu „Roboti ne traže radnička prava“.

  SRPSKI TELEGRAF – List piše o operaciji MI-6 u tekstu „Tajna akcija Engleza“. List prenosi „Životnu ispovest Milorada Dodika“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com