• Gradovi

  Naslovna strana za sredu, 25. oktobar 2017. godine

  Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od srede najviše pišu o razgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog diplomate Brajana Hojta Jija, koji je izrazio zabrinutost zbog toga što je Srbija jednom nogom na putu ka EU, a drugom ka savezu sa Rusijom, ali i reakcijama na reči oskarovke Herte Miler na Sajmu knjiga.

  ALO „Srpkinje su dužne da radjaju“, kaže patrijarh srpski Irinej za list. Predsednk Srbije Aleksandar Vučić prelomio: „Vanredni izbori 24. decembra“, tvrdi list. O rešavanju slučaja ubistva pevačice Jelene Marjanović: „Jedna laž rešava Jelenino ubistvo“.

  BLIC „Amerika brine zbog uticaja Rusije na Srbiju“, o razgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Brajanom Hojtom Jiom. Pod naslovom „Hteli da otmu sliku: Vratite Lubardu državi“ list traži da se reši pitanje vlasništva slike „Industrijalizacija“ Petra Lubarde kako bi se sprečile zloupotrebe.

  VEČERNJE NOVOSTI U tekstu pod naslovom „Vučić odbio ‘savet’ Hojta Jia“ list navodi da je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD preporučio Srbiji da poštuje integritet Kosova.“Hertino ruženje srpskog naroda“, o buri koju su izazvale reči nemačke književnice nobelovke Herte Miler. „Priveden mladić sa Jeleninom telefonom“, o ubistvu pevačice Jelene Marjanović.

  DANAS „Pridružio se Jankoviću, izgubio posao u vrtiću“, o sudbini Jagodinca Mite Arsića pošto je pristupio Pokretu slobodnih gradjana. „Hojt Ji saopštio neugodne poruke“, list piše o razgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD.

  INFORMER „Herta Miler pljuvala Srbe kao zločince“, o rečima književnice na Sajmu knjiga, koja je izazvala oštre kritike. „Amerika zahteva 1. Priznajte Kosovo 2. Sankcije Rusiji 3. Dajte zapadu medije i tužilaštva 4. Uhapsite krivce za ubistvo Bitićija 5. Rešite paljenje ambasade SAD“, list piše o „nikad strašnijem udaru“ na srpsku nezavisnost.

  KURIR List prenosi ekskluzivni izvešaj Državne bezbednosti „Arkan hapšen zbog Slobe“. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prelomio „Izbori za Beograd zajedno s republičkim 24. decembra“.

  POLITIKA Pod naslovom „Trampov specijalac pojačava pritiske“ list piše da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić o odgovorima na primedbe američkog diplomate Brajana Hojta Jija progovoriti tek narednih dana. U „‘Pojas i put’ i Si Djinping upisani u Ustav KP Kine“ list piše da su ime i politička filozofija predsednika Kine Si Djinpinga ušli u Ustav Kine čime je podignut na nivo Mao Cedunga jedinog kineskog vodje kome je ta čast ukazana za života.“Rat je nekad neizbežan, Milošević nije mogao da bude obuzdan rečima“, o rečima nobelovke Herte Miler koja je svojim rečima „zloupotrebila gostoprimstvo Beograda“.

  SRPSKI TELEGRAF List prenosi dosad neobjavljeno svedočenje „Zoranov prvi iskaz u policiji posle Jeleninog ubistva“. List piše da je predsedniku Srbije postavljen ultimatum iz SAD „CIA ima tri zahteva“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com