• Novosti online

  Naslovne strane za sredu, 23. maj 2018. godine

  Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za sredu, 23. maj, pišu o raznim temama da će jeftine stanove moći da kupe svi zaposleni u javnom sektoru, planovima vlasti u Prištini da „odseku“ sever Kosova, kao i mogućoj promeni kursa spoljne politike Srbije.

  BLIC „Novi zakon će sprečiti monopol na udžbenike“, kaže za list ministar prosvete Mladen Šarčević. „Biće jeftinih stanova za prosvetare, medicinare“, o saznanjima lista da će pravo na jeftine stanove osim pripadnika vojske i bezbednosnih službi imati i ostali zaposleni u javnom sektoru. „Dosije Legija: 23 ubistva, tri otmice i dva teroristička napada“, naslov je teksta o Miloradu Ulemeku Legiji osudjenom za atentat na premijera Zorana Djindjića, koji očekuje presudu za pobunu JSO.

  VEČERNJE NOVOSTI „Albanci hoće da odseku sever“, o tome da Albanci uz pomoć Nato saveznika planiraju upade na prelaze Jarinje i Brnjak. „Zaharova dolazi u Guču sa Dačićem“, o tome da je portparolka ruskog MSP-a Svetlana Zaharova pozvana na smotru trubača.

  DANAS Pod naslovom „Država diskriminiše lekare, prosvetu…ulaguje se sili“, list piše da zaposleni u javnom sektoru traže da i njima postanu dostupni jeftini satanovi. „Državne institucije gase medije na lokalu“, o gašenju novosadske televizije Kanal 9. „Nastavak balansiranja izmedju Zapada i Rusije“, o tome da li je moguća promena spoljne politike Srbije zbog kosovskog pitanja. „Članovi REM odabrali da budu sigurnosni ventil vlasti“, naslov je odgovora novinarke Gordane Suša na saopštenje REM-a.

  INFORMER O pregovorima sa Azerbejdžanom o vojnotehničkoj saradnji „Buk stiže iz Bakua“, list navodi da svetska kriza diže cene naftinih derivata u Srbiji „Evrodizel ide na 170 dinara, benzin na 160“.

  KURIR „Slovenci udarili na srpsku privredu“, list navodi da moćnici iz LJubljane sprečavaju da Srbi kupe slovenačku banku, o problemima sa saobraćajnim dozvolama „Srbi neće moći kolima na more“.

  POLITIKA „U aprilu 2019. probni popis stanovništva“, o tome da će zvaničnom popisu 2021., prethoditi probni popis stanovništva za koji će biti angažovano 15.000 ljudi.“Dogodine u ovo vreme proizvodićemo traktore“, kaže za list izvršna direktorka idijskog TAFE-a Malika Srinivasan. „Begunac sa poternice u Ustavnom sudu u Prištini“, o tome da je bivši radnik Uprave carina i osudjenik Radomir Laban Raško izabran za sudiju Ustavnog suda Kosova.

  SRPSKI TELEGRAF List piše o tajnoj akciji NATO čizma „Spisak za likvidacije državne bezbednosti“, o dočeku predsednika Srbije Aleksandara Vučića u Azerbejdžanu „Vučić umalo zaplakao na Bože pravde“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com