• Novosti online

  Naslovne strane za subotu, 8. decembar 2018. godine

  Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu najviše pišu o otvaranju nove fabrike i industrijskog parka u Kragujevcu, o promeni vlasništva nad TV Prva i O2, krizi u odnosima Beograda i Prištine i o drugim društvenim i ekonomskim temama.

  ALO „Veselji pazari oružje u Americi“, o navodnom planu predsednika kosovske skupštine da američkim kompanijama ponudi ekskluzivna prava na eksploataciju ruda na Kosovu u zamenu za oružje.

  BLIC „Još jedna provokacija, Haradinaj priziva rat“, o izjavi premijera Kosova da bi ih SAD branile u slučaju da Srbija pošalje vojsku. Razgovor sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem „Nisam se pokajao što sam ušao u politiku“. Pod naslovom „Junetina će dodatno poskupeti“ list najavljuje da bi povećanje kvota za izvoz u Tursku moglo da dovede do poskupljenja.

  VEČERNJE NOVOSTI O pripadniku OVK Rustemu Mustafi koji je prvi optužen pred Specijalnim sudom na Kosovu „Razneo autobus, ubijao vojnike, mučio zarobljenike“. List navodi da je Vlada Srbije dala garancije za posetu haškog osudjenika Ratka Mladića „Stiže li Mladić u Srbiju na Anin grob“.

  DANAS „Noćna sednica uspeh opozicije“, o zajedničkoj protestnoj akciji opozicionih poslanika u Skupštini Srbije. Novi vlasnik TV Prva i O2 Srdjan Milovanović za list kaže „Bio sam prinudjen da prodam Kopernikus“. List navodi da je investicioni fond Riplvud advajzors dostavio ponudu srpskoj vladi „Amerikanci bi da kupe po 20 odsto Telekoma i Komercijalne banke“. Razgovor sa rediteljem Jankom Baljkom u „Solidarnost je lek za obolelo društvo“.

  INFORMER „Djilas plaća i organizuje ‘gradjanske’ proteste“, o današnjem skupu u Beogradu pod nazivom „Stop krvavim košuljama“.

  KURIR „Boško je naredio da pretuku mene i moju porodicu“, tvrdi bivša odbornica Dveri u Nišu Jelena Djordjević.

  POLITKA „Simens će u Kragujevcu proizvoditi tramvaje“, povodom otvaranja nove fabrike. „Mala Merkelova osvojila CDU“, o smeni na vrhu najveće nemačke političke partije. „Nema igranja sa poluistinama“, razgovor sa bivšim vlasnicima „Kopernikusa“ o njihovoj medijskoj akviziciji. List takodje najavljuje izmene u socijalnom sistemu, uz naslov „Povećanje naknade za porodilje pred poslanicima tokom januara“.

  SRPSKI TELEGRAF Pod naslovom „Putin: Pravim uniju sa Srbijom“ list piše o najavi predsednika Rusije o proširenju Evroazijskog ekonomskog saveza.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com