Gradovi

Naslovnica Verajetija zbog „belih“ Oskara: „Sram nas bilo“

LOS ANĐELES – Pridruživši se kritikama ovogodišnjih nominacija za nagradu Oskar, među kojima nema nijednog obojenog glumca, magazin „Verajeti“ se pojavio juče na kioscima s belom naslovnicom na kojoj piše: „Sram nas bilo!“.

„Godine 2015, borba za građanska prava u Americi bila je usmerena na policijsko nasilje, metke koji su pogađali nenaoružane crnce“, piše list.

„Ove godine, bitka nacije za identitet i inkluziju usmerila je fokus na Holivud“, ističe list, podsećajući da je polemika izbila početkom godine sa objavljivanjem imena 20 nominovanih za Oskara u glumačkim kategorijama, od kojih su svi beli umetnici.

„Protest zbog ‘belih’ Oskara izazvao je krizu u Američkoj filmskoj akademiji, i svi u filmskoj industriji govore samo o tome“, konstatuje časopis.

„Za to nisu krivi samo famozni Oskari, već i svim mi skupa. Hjerarhija holivudskih studija je i dalje eksluzivni klub belih muškaraca i žena. Velike agencije za talente nemaju saradnike iz manjinskih zajednica, a mediji koji ih pokrivaju, uključujući i Verajeti, zapošljavaju svega šačicu obojenih ljudi“, zaključuje prestižni magazin koji važi za „holivudsku bibliju“.

Photo by Chris Pizzello]/Invision/AP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh