• Istočna Srbija

  NASTAVAK LUDILA U NIŠU

   

  „Gospodine gradonačelniče, prestanite da zamajavate građane praznim pričama. Behaton ploče na Trgu Kralja Milana su prsle jer ste to dopustili tako što ste sklanjali prepreke da bi omogućili zalivanje centralnog trga vodom iz teških  cisterni  JKP „Mediana“  koje to rade već osam godina, tačno od kad ste vi na vlasti. Pa, kad ne valjaju behaton ploče što ih stavljate u park koji se rekonstruiše pored vaše kancelarije. Sami sebe demantujete, prvo ste tvrdili da behaton ploče ne valjaju, najavljivali ste granit, sada vam ponovo dobre. Kako to?“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

  Jovanović kaže da su staze u parku pored Gradske kuće  široke, a koštaće građane Niša oko devedeset miliona dinara ili dva nova obdaništa.

  „Je l’ tamo povećan broj pešaka pa su staze široke poput ulica? Nije, nego je vaš jedini motiv omogućavanje posla beogradskoj firmi sa behaton pločama iz Paraćina pored dva proizvođača iz Niša“, naglašava Jovanović i nastavlja:

  „Svako ko poznaje prilike u Nišu  zna koji su nerešeni infrastrukturni i drugi problemi pa će se zapitati i pred činjenicom da se za rekonstrukciju straog puta (bivšeg auto puta Niš-Doljevac) izdvaja, kako čusmo od gradonačelnika, milijardu dinara. Novi put Niš – Doljevac (pored Novog groblja) ,koji je država projektovala, mi smo već uradili u našem mandatu isto kao i park pored Gradske kuće, a sada se izdvaja ovoliki novac kojim  bi mogli da se reše svi dvogodišnji problemi Grada.

  Jovanović tvrdi da će se ovaj put  rekonstruisati na isti način kao i niške ulice na kojima se samo grebe asfalt i sve liči na omogućavanje posla, opet, beogradsoj firmi koja, kako kaže, radi i niške ulice.

  „Možete zamajavati samo ljude koji nisu u materiji i koji ne poznaju probleme grada, a teško da postoji neko ko ovo ludilo može da zaustavi“, zakjlučuje Jovanović i dodaje na kraju:

  „Gradonačelniče, nemojte posle da bude „u pravu je predsednik što me je grdio“ i to na ovim istim stazama od behaton ploča koje širite kao „spomenik“ Vučićevoj kritici na deficit u niškom budžetu od 50 miliona evra.“

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com