• Novosti online

  Nastavak policijske akcije „Cunami“, 68 uhapšenih

   

  Preview

  Stefanović: Nećemo dozvoliti da Srbija bude zemlja u kojoj se lako i lagano trguje narkoticima

   

   

  Slide

  Stefanović: O rezultatima akcije

   

   

  Slide

  Stefanović: Akcija policije „Cunami“

   

   

  Slide

  Konferencija za štampu

   

   

  Slide

  Stefanović: Očekujemo reakciju i hrvatske policije i tužilaštva

   

   

  Slide

  Stefanović: Napad na vateropoliste etnički motivisan

   

   

  Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je izjavio danas da je policija sprovela veliku akciju protiv organizovanog kriminala pod nazivom „Cunami“ u kojoj je za 66 lica određeno policijsko zadržavanje, dok se za 12 osoba traga, a zaplenjeno je 5,7 kilograma raznih opojnih droga.

  BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je izjavio danas da je policija sprovela veliku akciju protiv organizovanog kriminala pod nazivom „Cunami“ u kojoj je za 66 lica određeno policijsko zadržavanje, dok se za 12 osoba traga, a zaplenjeno je 5,7 kilograma raznih opojnih droga.

  Akcija je sporvedena u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu i drugim delovima Srbije.

  Za privedenih 66 lica se očekuje određivanje pritvora je prikupljeno dovoljno dokaza da su osumnjičeni kao izvršioci krivičnih dela.

  Stefanović je precizirao da se radi o krivičnim delima silovanja, nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti, neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnih materija, proizvodnje i krijumčarenja narkotika, krijumčarenja ljudi i nedozvoljene polne radnje.

  On je naveo da je tokom ove akcije zaplenjeno ukupno 5,7 kilograma različitih vrsta opojnih droga.

  „Od toga 2,5 kilograma heroina, 2,5 kilograma marihuane, 700 grama amfetamina, 1.208 stabljika marihuane, 50 komada različitih narkotika u različitim oblicima i dva laboratorije za proizvodnju narkotika“, kazao je Stefanović.

  On je rekao da su „u jednom stanu u Beogradu pripadnici Policijske uprave za grad Beograd pronašli su i četiri migranta koji su tamo bili u svrhu trgovine ljudima“.

  „Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija policijski službenici su pronašli šest pištolja, jedan revolver, jednu automatsku pušku, kao i veću količinu municije različitog kalibra. Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija pronađena je i veća suma novca“, naveo je Stefanović.

  On je „posebno istakao neke od ovih zaplena i hapšenja članova organizovanih kriminalnih grupa kao što je hapšenje četiri državljanina Bugarske, pripadnika organizovane međunarodne kriminalne grupe, koja se u dužem vremenskom periodu bavi krijumčarenjem narkotika prema Republici Srbiji, za tržište Republike Srbije i kasnije za tržište zapadne Evrope“.

  „Tom prilikom, prilikom pretresa njihovih vozila pronašli smo dva paketa sa heroinom ukupne mase od 2.200 grama. Ukupna vrednost ove zaplenjene droge na uličnom tržištu procenjuje se na preko 150.000 evra“, rekao je Stefanović.

  On je dodao da su „u gradu Beogradu policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd uspeli da uhapse počinioca krivičnog dela silovanje LJ. M. 1957. godište iz Niša koji je inače poznat kao izvršilac više krivičnih dela krađe, teške krađe, ugrožavanja sigurnosti, ugrožavanja opasnim oruđem i slično“.

  „Krivično delo je izvršio 11. septembra 2016. godine u 00,50 časova u naselju Pinosava u napuštenoj kući nad oštećenom P. J. koju je nakon izlaska iz autobusa dok se kretala ka svojoj kući napao sa leđa, odveo u napuštenu kuću i pod pretnjom nožem izvršio obljubu“, naveo je Stefanović.

  On je kazao da je „takođe u Novom Sadu u saradnji sa Policijskom upravom iz Prokuplja i Službom za suzbijanje kriminaliteta u Rumenci uhapšen slovenački državljanin P. I. iz Kranja zbog pretnji ubistvom policajcu, pripadniku MUP-a Republike Srbije“.

  „Zajedničkim radom policijskih službenika Službe za prevenciju narkomanije i krijumačarenja narkotika u Somboru pronađene su dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima u Apatinu i Čantaviru i zaplenjeno je tom prilikom 696 stabljika marihuane“, rekao je Stefanović.

  On je kazao da je „takođe lišen slobode M. T 1961. godište iz Stojnika, pri čemu je pronađeno oko 50 stabljika marihuane u njegovom posedu“.

  „Takođe u Somboru je uhapšena tročlana kriminalna grupa koja na području Sombora organizovano prodaje opojne droge, amfetaminsulfat i marihuanu, uz potvrdu naravno oduzeto 2,5 kilograma opojne droge marihuane i jedna automatska puška. Takođe i dva lica iz Apatina kod kojih je pronađeno 100 grama opojne droge spid“, naveo je Stefanović.

  On je kazao da je „takođe u Kruševcu tokom realizacije policijske akcije uhapšen i zadržan saobraćajni policajac S. N. zbog izvršenih krivičnih dela prevare i falsifikovanja isprave“.

  „On se sumnjiči da je od 2013. do danas NN licima obećavao zasnivanje radnog odnosa u MUP-u Republike Srbije, falsifikujući uverenje o položenom vatrgasnom kursu i slično“, naveo je ministar.

  Kako je dodao, policija je u poslednja dva dana želela da sve one koji su ugrožavali bezbednost – a akcenat je bio na onima koji trguju narkoticima i koji su izvršioci nekih od najtežizh krivičnih dela – da takve ljude brzo i u skladu sa zakonom sklonimo sa ulica.

  „Nećemo dozvoliti da Srbija bude zemlja u kojoj se lako i lagodno trguje narkoticima“, zaključio je Stefanović.

   

  Stefanović: Napad na vateropoliste etnički motivisan

   

  Stefanović je osudio napad na mlade srpske vaterpoliste u Zagrebu za koji je rekao da je skandalozan i etnički motivisan i zatražio brzu reakciju nadležnih organa Hrvatske.

  „Bilo je jasno da je to bio etnički motivisan napad“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare i dodao da je to apsolutno skandalozna stvar i za svaku osudu.

  On je poručio da očekuje reakciju hrvatske policije i tužilaštva i da se počinioci tog potpuno je jasno etnički motivisanog napada privedu pravdi.

  „Da vidimo kako će se ponašati Hrvatska kao članica EU i da li će osuditi ovakvu vrstu napada na dečake od 14 i 15 godina koji su krivi samo zato što je bilo jasno da su iz Srbije“, rekao je Stefanović.

  On je podsetio da su u julu i avgustu u Beogradu održana dva omladinska vaterpolo turnira na kojim su učestvovali hrvatski sportisti koji, kako je rekao, nisu imali na najmanju neprijatnost, a pogotov ne ovako težak incident.

  „Niko ne može da me ubedi da je ovo u duhu evropskeih vrednosti, niko se nije okrenuo, niti im je pružio bilo kakvu vrstu pomoći“, rekao je Stefanović.

  Kadetsku selekciju VK Partizan, koja je učestvovala na međunarodnom turniru napala je u subotu uoči finala grupa huligana, i zadobili su povrede posle udaraca palicama i šipkama.

  Foto Tanjug/ D.Stanković, arhiva

   

   

  Preview

  NEBOJSA STEFANOVIC

  Slide

  ZAPLENJENA DROGA

  Slide

  NEBOJSA STEFANOVIC

  Slide

  NEBOJSA STEFANOVIC

  Slide

  ZAPLENJENO ORUZJE

  Slide

  ZAPLENJENA DROGA

  Slide

  NEBOJSA STEFANOVIC

   

  NEBOJSA STEFANOVIC

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com