Gradovi

Nastavićemo da jačamo sudstvo u Srbiji

Selaković otvorio Prekršajni sud u Raškoj

RAŠKA – Ministar pravde Nikola Selaković otvorio je danas novu zgradu Prekšajnog suda u Raškoj, koji je do sada više puta preseljavan iz nenamenskih objekata.

Selaković je prilikom polaganja kamena temeljca za ovu zgradu 28. septembra 2015. godine, najavio useljenje suda za danas – Dan državnosti, „Sretenje gospodnje“, što je i ispunjeno.

Opremanje nameštajem je izvedeno u saradnji sa američkom agencijom USAID, kroz projekat JRGA.

Ugovorena vrednost radova iznosila je 31.1 miliona dinara sa PDV-om, a s obzirom da je samo u toku prošle godine ovaj sud naplatio u toku prošle godine od novcanih kazni i troškova prekršajnog postupka ukupno oko 20.4 dinara, to znači da će Prekršajni sud u Raški otplatiti sam sebe, odnosno vratiti potrošeni novac za izgradnju u budžet, za manje od dve godine.

Izvođač radova bio je M Enterijer Gradnja d.o.o. Beograd-Voždovac, a nadzorni organG.P. Zlatibor – gradnja beograd a.d.

Do marta 2010. godine Prekršajni sud u Raški je bio smešten u zgradi Centra za socijalni rad u tom gradu, u kojoj je koristio četiri kancelarije, a potom je preseljen u prostorije bivšeg Opštinskog javnog tužilaštva i Opštinskog suda u Raški.

U januaru 2014. godine ponovo je preseljen u prostorije TP „Ibar“AD Raška, gde su uslovi rada bili neadekvatni, što je i bio razlog da se krene u projekat izgradnje nove zgrade.

Zgrada je urađena za četiri meseca i izvršeno je kompletno preseljenje zaposlenih, predmeta i arhivskih predmeta u novoizgradenu zgradu Prekršajnog suda.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh