• Svet

  NASTAVLJA SE BUNT: Protesti protiv Mila Đukanovića 27. februara

  djukanovic

  PODGORICA – Opozicioni Demokratski front (DF) organizovaće nove proteste protiv režima Mila Ðukanovića u subotu 27. februara, odlučeno je na Predsedništvu tog političkog saveza.

  – Krah pregovora u Skupštini Crne Gore najbolja je potvrda da su protesti jedino preostalo pravo i efikasno sredstvo političke borbe preko kog se može doći do stvaranja uslova za fer i poštene izbore. Neophodno je smeniti vladu Mila Đukanovića i formirati novu, prelaznu vladu bez njega. U datoj situaciji politika protesta nema alternativu, pa smo rešili da 27. februara organizujemo proteste u Podgorici – piše u saopštenju Predsedništva DF.

  Oni su pozvali sve pristalice da ih podrže, a ostale političke partije i političare kojima su bliske ideje proklamovane 27. septembra 2015. da odluče da li će im se pridružiti.

  Inače, vladajuća Demokratska partija socijalista pokrenula je juče inicijativu za razrešenje šefa parlamenta i lidera SDP Ranka Krivokapića, koji je nedavno uskratio poverenje kabinetu crnogorskog premijera. Inicijativu je potpisalo 30 poslanika DPS, a Krivokapić poručuje da neće izbegavati da zakaže sednicu Skupštine na kojoj će se glasati o njegovoj smeni, ali da ne isključuje ni proteste.

  Autor: E.K.,Foto: Beta/AP,Foto: Fonet

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com