Gradovi

Nastavljeni radovi na uređenju mosta u Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA – Radovi na restauraciji glavnog mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici nastavljeni su danas uređenjem prilaza ovom mostu sa severne strane.

Uz pomoć bagera i teških građevinskih mašina radnici su danas raščišćavali prilaz mostu sa severne strane, a akciju su obezbeđivale snage vojnika KFOR-a i policije.

Sa glavnog ibarskog mosta pre nekoliko dana uklonjen je takozvani „Park mira“, a prilaz mostu sa severne strane je delimično onemogućen pošto je postavljena zaštitna ograda, na kojoj je tabla kojom se upozoravaju građani da ne prilaze gradilištu za vreme trajanja radova.

Pripadnici kosovske policije i vojnici KFOR-a stacionirani su na statičnom punktu na severnoj strani ibarskog mosta.

Prelaz mosta s jedne na drugu stranu je omogućen građanima.

Povodom radova, koji su počeli pre nedelju dana, oglasio se nedavno i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je istakao da misli da je situacija iz prethodnih godina bila nedovoljno izvesna, nedovoljno dugoročno pouzdana i stabilna.

Podsetio je na jul 2014. kada je preko noći iz, kako je naveo, ko zna kojih razloga, skinuta barikada sa mosta u Kosovskoj Mitrovici, naglasivši „da je to tada urađeno bez naše volje i saglasnosti“ i da je nakon toga postavljen „Park mira“.

Park mira na glavnom mostu u Mitrovici postavili su Srbi nakon što je sa ovog mosta prethodno uklonjena betonska barikada.

Radovi na mostu u Mitrovici su plod dogovora, koji su u Briselu postigli predstavnici zvaničnog Beograda i Priština.

 

Preview

RADOVI NA MOSTU

Slide

RADOVI NA MOSTU

Slide

RADOVI NA MOSTU

Slide

RADOVI NA MOSTU

Slide

RADOVI NA MOSTU

Slide

RADOVI NA MOSTU

Slide

RADOVI NA MOSTU

Slide

RADOVI NA MOSTU

Slide

RADOVI NA MOSTU

 

RADOVI NA MOSTU

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh