Gradovi

Nastavljeno uređenje pijaca u okviru akcije „Moja pijaca“

BEOGRAD – Na cvetnoj pijaci „Krnjača“ izvršeno je generalno čišćenje i pranje, kao i dezinfekcija, u okviru nastavka akcije uređenja gradskih pijaca, saopštile su danas Gradske pijace Beograd.

Dezinfekcija se obavlja jednom mesečno i podrazumeva tretiranje pijačnog platoa i zatvorenog prostora pijace, sredstvima koje služe za uništenje prouzrokovača bolesti cveća, odnosno bakterija, virusa i gljivica.

Direktor „Gradskih pijaca“ Ivan Sočo rekao je da pranje i čišćenje pijaca spada u jedan od najznačajnijih preduslova dobre higijenske prakse.

„Preduzeće će nastaviti da radi na poboljšalju higijene na pijacama, kao i da se održavanje pijaca podigne na viši nivo“, rekao je Sočo, navedeno je u saopštenju.

Tokom prethodne nedelje završena je zamena 45 rashladnih vitrina na pijaci „Novi Beograd“, a rekonstrukcija pijace se očekuje krajem godine.

U toku je faza izrade idejnog projekta, a nakon toga sledi izrada glavnog projekta.

Sočo je dodao da je oprema, koja je zatečena na Gradskim pijacama, u lošem stanju, ali svi rezultati rada preduzeća ukazuju na to da će se oprema i objekti dovesti u zavidno stanje, kakvo građani zaslužuju da imaju na pijacama.

Foto Beoinfo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh