Novosti online

НАТО упутио бродове у воде Грчке и Турске у Егеју

БРИСЕЛ – НАТО је упутио бродове у територијалне воде Грчке и Турске у Егејском мору у оквиру борбе против кријумчарења миграната у Европу, изјавио је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг. „НАТО данас започиње активности у територијалним водама”, истакао је Столтенберг на конференцији за новинаре у Бриселу.

НАТО проширује сарадњу са Фронтексом и повећава број бродова, додао је Столтенберг. Према његовим речима, Француска и Британија су пристале да такође упуте бродове у Егеј, пренео је Ројтерс. Немачка предводи НАТО мисију у којој учествују и бродови из Канаде, Турске и Грчке. Досад, бродови су пловили међународним водама. Столтенберг је најавио да НАТО проширује мисију у Егејском мору како би затворио руте кријумчарења миграната у Грчку и Европу.

„Бавићемо се извиђањем, сакупљањем информација и дељењем тих информација са турском и грчком обалском стражом и Фронтексом, помагаћемо им у управљању мигрантском и избегличком кризом и пресецаћемо линије илегалног кријумчарења”, казао је Столтенберг.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh