Gradovi

Naučno-tehnološki park Beograd dobio prve stanare

BEOGRAD – U Naučno-tehnološkom parku Beograd danas je potpisan ugovor sa prvih šest kompanija – stanara koje će do kraja godine zaposliti više od 50 viskoobrazovanih mladih stručnjaka.

Kompanije potpisnice posluju u oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija, energetske efikasnosti i prehrambene tehnologije, saopšteno je iz NTP Beograd.

Ugovor je potpisan sa prvih šest od 13 tehnološko- razvojnih preduzeća koji su ispunili kriterijume Prvog javnog poziva za članstvo u NTP Beograd.

Potpisvanju ugovora prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grada Beograda i drugi zvaničnici.

Oni su, nakon potpisivanja, između ostalog, najavili da će u naredne tri godine pod krovom NTP Beograd poslovati oko 80 tehološko- razvojnih preduzeća, od kojih tridesetak novih start-up firmi, te da će biti otvoreno oko 1.000 novih radnih mesta.

Kompanije, koje su danas potpisale ugovor, već ove godine će zaposliti više od 50 visokoobrazovanih kadrova. Reč je o preduzećima koja posluju u oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija, energetske efikasnosti i prehrambene tehnologije, a polovina njih je većinskom stranom vlasništvu.

NTP Beograd je osnovan u junu 2015. godine u partnerstvu Vlade Srbije, Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu i uz podršku švajcarske Vlade, s ciljem da postane ključni instrument za tehnološki napredak Srbije kroz komercijalizaciju naučno-istraživačkih projekata.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh