• Gradovi

  Navala na bolnice u Sloveniji zbog leda na ulicama

  Nesreće zbog leda na putevima i trotoarima izazvale su „vanredno stanje u Sloveniji“, a samo u Ljubljani u utorak i danas pomoć je u hitnim službama zatražilo 420 osoba, javlja Hina.

  Danas je bilo nešto manje nesreća, ali u ljubljanskom Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) postelje i ambulante i dalje pune pacijenata. Većina ima lomove ruku, a kod starijih osoba česte su povrede kuka, izjavila je zamenica direktora Dragica Maja Smrke.

  Zbog preopterećenosti te bolnice neki pacijenti moraju da čekaju na operaciju ili se upućuju u druge, regionalne bolnice, a svuda su pojačani interni i hirurški timovi.

  Poslednjih je dana na urgentnim odeljenjima bilo dvostruko više pacijenata s ozledama nego u „normalne“ dane, a slično je i u drugim bolnicama u Slovenii.

  Zbog poledice je otkazana nastava u jednoj osnovnoj školi jer je na brdu, što povećava opasnost od nesreća zbog leda na putu do nje.

  Policija proteklih dana upozorava pešake da paze prilikom prelaska ulice gde je led vidljiv jer je i zaustavni put vozila duži, a vlasnicima motocikala i bicikala savetuje da ih ne koriste dok led ne popusti.

  Slovenački meteorolozi najavljuju povećanje temperature i kišu, ali upozoravaju da je iduće nedelje opet moguć sneg i temperatura znatno ispod nule.

  Medicinske službe su opterećene i širenjem gripa, a velik broj obolelih pripisuju i sve manjem procentu vakcinisanih, čak i među zdravstvenim osobljem.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com