Regioni

NAŽALOST, NEMA VEĆE KAZNE: 20 godina robije pedofilu koji se 2 sata iživljavao nad devojčicom (11)

Obrazlažući presudu, sudija Ljiljana Kolenko istakla je da nisu poverovali njegovoj obrani da je tada bio neuračunjivi da nije znao šta radi.

„Ako ste se kroz ceo grad do Drave vozili biciklom, niste bili u takvom stanju da niste znali šta radite. Možda ste i popili tramadol, kako ste rekli, ali to nije uticalo na uračunljivost“, rekla je sudija dodajući da je Denac zločin počinio svesno i voljno za konkretnom namerom.

Monstrum je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora… https://t.co/DY3MCxadWA

— eVarazdin.hr (@eVarazdin_hr) April 6, 2016

„Tako malo dete i tako velika razlika u godinama. Takvo ponašanje je nedopustivo, tim više što i sami imate šestoro dece. Vaš advokat je hteo da vam šestoro dece uzmemo kao olakšavajuću okolnost, ali to nismo uzeli u obzir, jer ako imate decu, o njima treba i da brinete, ali vi to ne radite“, poručila je sudija Dencu i dodala da zaslušuje maksimalnu kaznu zatvora.

Denac je sve vreme u sudnici gledao u pod i nije rekao ni reč.

Denac je devojčicu presreo u Varaždinu 22. avgusta 2014. Preprečio joj je put biciklom, oteo joj torbicu i mobilni i zapretio da će joj ubiti mamu i sestru ako ne pođe s njim. Zatim ju je odvezao na Dravu, naredio joj je da se skine i legne pored njega. Govorio joj je da će sada živeti s njim, da nikada više neće videti sestru i majku i da će je zauvek tu držati.

Iako je devojčica plakala i molila ga da to ne radi, Denac ju je silovao nekoliko puta, a tražio je i od nje da ga zadovoljava rukom, sve vreme joj preteći da će joj ubiti sestru i mamu. Monstrum je naredio devojčici da uzme njegov mobilni i da sve snima, što je prestravljeno dete i uradilo. U njegovom telefonu su kasnije pronađene dve fotografije i jedan snimak. Denčevo iživljavanje nad devojčicom trajalo je oko dva sata.

Monstruozni pedofil ide na 20 godina robije zbog silovanja 11-godišnjakinje, iživljavanje snimio mobitelom https://t.co/ewOQ4YkZSw

— Jutarnji List (@jutarnjihr) April 6, 2016

On inače potiče iz problematične porodice, a živeo je s nevenčanom suprugom i decom u socijalnom stanu. Mnogi mediji su jedno vreme pisali o njihovim lošim materijalnim prilikama, zbog čega su im ljudi slali novac. Denac i njegova nevenčana žena novinarima su pre 14 godina ispričali da žive od socijalne pomoći i dečjeg dodatka i da se on trudi da nađe posao, ali mu baš i ne ide.

Inače ovo nije njegov prvi zločin za koji je osuđivan. Denac je 2003. ubio komšiju Ivana Dombaja, koga je brutalno udarao metalnim kleštima. Za to je osuđen na devet godina zatvora, a s izdržavanja kazne izašao je u decembru 2012. godine.

(Jutarnji.hr)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh