• Gradovi

  Ne dozvoljamo izvoz oružja nepoznatom korisniku

  Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da se 2013. godine, kada je kao ministar obrane zabranio izvoz oružja u Saudijsku Arabiju, rukovodio obaveštajnim podacima, a da ne zna na osnovu čega je to urađeno prošle godine.

  BEOGRAD – Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da se 2013. godine, kada je kao ministar obrane zabranio izvoz oružja u Saudijsku Arabiju, rukovodio obaveštajnim podacima, a da ne zna na osnovu čega je to urađeno prošle godine.

  Vučić je rekao da se Srbija uvek držala toga da ne izvozi oružje u zemlje u koje to nije dozvoljeno u međunarodnim okvirima, te da ne dozvoljava da se oružje izvozi nepoznatom konacnom korisniku, bez obzira na to što bi možda ostvarila ogroman profit.

  Na pitanje novinarke BIRN šta se promenilo pa je 2015. godine dozvoljen izvoz oružja u Saudijsku Arabiju, što je on zabranio 2013, Vučić je rekao da se tada rukovodio obaveštajnim podacima koji su ukazivali da oružje može završiti u Siriji, koja je na spisku zemalja u koje je zabranjeno izvoziti oružje.

  Saudijska Arabija, kako je podsetio, nije na spisku tih zemalja.

  „Strašno volim kad izvozimo oružje, jer je to čist devizni priliv, vojna industrija je grana od koje mnogo zarađujemo. Nemojte da očekujete od Srbije, kako bi (Ivica) Dačić rekao, da budemo veći katolici od pape“, rekao je Vučić.

  On je ponovio da ne zna čime se prošle godine rukovodio tadašnji ministar odbrane, navodeći da obaveštajni podaci sigurno nisu bili isti kao dve godine ranije.

  Na konstataciju novinarke da je on ipak šef vlade i da bi trebalo da zna, Vučić je odgovorio:

  „Ne znam, nemojte da me pitate za 2015. nisam tada bio ministar odbrane… Kriv sam, nemam pojma o čemu se radi, ne znam, pogledaću“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com