Gradovi

Ne ukidaju se nacionalne penzije u kulturi

BEOGRAD – Sednica Odbora za kulturu i informisanje, na kojoj treba da se razgovara o nacionalnim penzijama, odložena je za 11 časova pošto je predsednica tog odbora saopštila da je vlada u međuvremenu poslala drugo mišljenje.

Sednica na kojoj je trebalo da se raspravlja o izmenama Zakona o kulturi u pojedinostima, koje su predviđale ukidanje priznanja za vrhunski doprinos kulturi, odnosno nacionalnih penzija, bila je zakazana za 9.30, ali je predsednica odbora Vesna Marjanović članove obavestila da je vlada dostavila drugo mišljenje i odložila sednicu.

Inače, Odbor na prethodnoj sednici pre nekoliko dana nije podržao predložene izmene zakona, koje su predviđale ukidanje nacionalnih penzija.

U međuvremenu je premijer Aleksandar Vučić, kako je javio RTS, zatražio od poslanika Skupštine Srbije da ne ukidaju priznanja za izuzetan doprinos u kulturi.

Predsednik vlade je, kako je naveo RTS, parlamentarcima poručio da „više vredi jedna Milena Dravić nego 30-40 grešaka koje su napravile prethodne vlade“.

RTS navodi da su iza zatvorenih vrata u parlamentu juče o tome razgovarali i ministar Ivan Tasovac i poslanici vladajuće većine.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh