Regioni

NEĆE JOŠ NA SLOBODU: Svetozar Marović ostaje u zatvoru još dva meseca!

Marovićev advokat Zdravko Begović rekao je ranije danas da njegov klijent nije pregovarao sa Tužilaštvom o eventualnom priznanju krivice.

Marović se nalazi u pritvoru u Spužu od 17. decembra 2015. godine. On je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u slučajevima „TQ Plaza“, „Jaz“ i „Prijevor“, koje je Specijalno tužilaštvo nedavno spojilo u jedan predmet. Osumnjičeni u ovom slučaju oštetili su budžet opštine Budva za 11.400.000 eura.

Na teret dvadeset troje osumnjičenih stavljeno je da su posljednjih nekoliko godina djelovali kao kriminalna organizacija u kojoj je svako imao ulogu koju je „odrađivao“ sa funkcije opštinskog funkcionera, radnika ili direktora privatne firme zbog svojih interesa, a na štetu državnog budžeta.

Na čelu kriminalne grupe, prema istražnim radnjama i iskazima svjedoka saradnika, bio je visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović. On je na sa­slu­ša­nju u Tu­ži­la­štvu ne­gi­rao kri­vi­cu, tvr­de­ći da u spor­nom pe­ri­o­du nije oba­vljao funk­ci­ju ko­ju je mo­gao zlo­u­po­tri­je­bi­ti pri­li­kom pro­da­je ze­mlji­šta u Pri­je­vo­ru.

U aferama „TQ Plaza“ i „Jaz“ 13. avgusta uhapšeno je trinaest budvanskih funkcionera. U slučaju „Jaz“ osumnjičeni su da su grad oštetili za 2.100.000 eura u korist „Gugi komerca“, a u „slučaju TQ Plaza“ za skoro osam miliona eura.

(vijesti.me)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh