• BG

  Недељa одрживог развоја на Факултету политичких наука

   

  Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван данас је свечано отворио Недељу одрживог развоја, манифестацију коју, поводом Дана Планете, по први пут организује Факултет политичких наука Универзитета у Београду заједно са студентима мастер програма Еколошка политика.

  Министар Триван се осврнуо на питање заштите животне средине као једног од суштинских питања опстанка цивилизације и света у богатству и разноликости каквог га познајемо.

  „Питање еколошке етичности у начину живота савременог човека, повезано је с тим у којој мери развој који се базира на трошењу ресурса и трци за профитом, води човечансто у правцу где људи у ствари не желе да иду“, истакао је министар Триван.

  Свет је постао глобалан, а проблеми у заштити животне средине сложенији и комплекснији, обухватајући све друштвене сфере.

  „Поред енергетске безбедности, данас је посебно актуелно питање еколошке безбедности. Земља која нема еколошку безбедност, не може остварити ни своју самосталност.

  Заштита животне средине постаје инструмент за утицај у међународним односима, средство принуде за постизање циљева у односу на побеђене земље и нације.

  Србија то разуме, и зато се питању еколошке безбедности односимо с посебном пажњом“, нагласио је Триван.

  Изражавајући задовољство због ангажованог и креативног приступа студената ФПН заштити животне средине и природе, министар је закључио да ће се циљеви одрживог развоја брже постићи, уколико свако да свој лични допринос, променом својих навика и одговорнијим односом према свом животном окружењу и природи.

  Амбасадор Краљевине Данске у Београду Андерс Кристијан Хаугор који је присуствовао отварању, изразио је спремност да развијањем сарадње, Србији буду пренета напредна искуства и знања у области заштите животне средине ове развијене европске земље.

  Недеља одрживог развоја на ФПН-у биће одржана од 23. до 26. априла, и обухватиће различите садржаје и догађаје научног и промотивног карактера.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com