• Gradovi

  Nedelja ponosa u Nišu počela bez incidenata

  Nedelja ponosa u Nišu počela je danas posle podne javnim čitanjem ispovesti LGBT osoba u Gradskoj kući, a potom nastavljena na Trgu kralja Milana puštanjem balona u duginim bojama.

  Oko 60 učesnika tih skupova, koji su došli iz cele Srbije, obezbedjivao je više nego dupli broj pripadnika žandarmerije i policije.

  Nedelja ponosa u Nišu počela je bez incidenata, iako se nekoliko desetina gradjana Niša okupilo ispred Gradske kuće i potom na centralnom trgu u znak protesta.

  Oni su nosili transparente na kojima je pisalo „Homoseksualnost je greh, pokajte se“ i „Bog je stvorio Adama i Evu, a ne Adama i Stevu“.

  Formiranjem kordona pripadnici žnadarmerije nisu dozvolili okupljeni gradjanima da se približe učesnicima skupa, a posle puštanja balona LGBT osobe mirno su se razišle.

  Tokom Nedelje ponosa u Nišu do nedelje 2. jula, biće organizovane tribine, radionice, projekcije filmova i žurke.

  Za sutra je najavljena konferencija „Umreženi za poboljšanje položaja LGBT osoba u Srbiji“, a u toku popodne LGBT osobe zasadiće drveće u Parku tolerancije pored Gradske kuće.

  Nedelju ponosa u Nišu organizuje Udruženje gradjanki „Ženski prostor“ i Kolektiv Centar za unapredjenje prava LGBT osoba.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com