Gradovi

Nedeljković: Očekujem još investicija UAE u Srbiji

KOPAONIK – Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) su jedan od važnijih partnera Srbije u ovom trenutku i očekujem da će Emirati još ulagati u Srbiju, izjavio je danas generalni direktor preduzeća „Beograd na vodi“ Nikola Nedeljković.

Navodeći „Beograd na vodi“, Er Srbiju, Al Dahru i Mirabank kao najznačajnije investicije u prethodnom periodu, Nedeljković je izrazio očekivanje da će naša zemlja biti prepoznata kao regionalni centar.

Kada je reč o drugom krugu prodaje stanova u drugoj stambenoj kuli u okviru projekta „Beograd na vodi“, koji je počeo 27. februara, Nedeljković kaže da je interesovanje veliko i da je rezervisano otprilike isti broj stanova kao na prvom prodajnom događaju, kada je bilo rezervisano 75 odsto stanova.

„Imali smo odlično interesovanje kao i na prvom prodajnom događaju, uspešno smo krenuli sa tom prodajom. Vrlo smo zadovoljni rezultatima. Od kupaca imamo ljude iz dijaspore, lokalno stanovništvo i manji procenat stranih investitora“, rekao je Nedeljković Tanjugu na Kopanik biznis forumu.

Radovi na „Beogradu na vodi“, prema njegovim rečima, dobro napreduju i završava se postavljanje šipova na prvom stambenom objektu.

Govoreći o izazovima sa kojima se investitori suočavaju u našoj zemlji, Nedeljković je rekao da se oni pre svega odnose na probleme pravno-administrativne prirode, ocenjujući da je veoma važno da postoji dobar pravni okvir.

„Drugi izazov su kadrovi, a ja mislim da u Srbiji imamo profesionalne kadrove u svim privrednim granama“, kazao je Nedeljković.

Biznis forum je, prema njegovim rečima, upravo prilika za dijalog koji predstavlja veliki korak u prevazilaženju tih izazova.

„Svako usaglašavanje našeg pravnog okvira sa EU takođe dodaje dodatni komfor stranim investitorima“, zaključio je Nedeljković.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh