• BG

  Nedeljković: Vračar će pomoći školama na svojoj teritoriji

  BEOGRAD – Predsednik Gradske opštine Vračar Milan Nedeljković obišao je danas četiri osnovne škole na teritoriji te opštine i najavio sastanak sa direktorima kako bi se rešili svi problemi koje muče te ustanove.

  Kako se navodi u saopštenju Opštine Vračar, Nedeljković je obećao da će svim snagama, i u saradnji sa gradskim vlastima, a i sredstvima opštine kojom rukovodi, raditi na tome da se reše problemi koji postoje.

  „To će biti i najveći doprinos naše posete, da se stvari pokrenu. Nastavićemo sa obilaskom škola, svakoga dana ćemo ići u posete dok ne obiđemo sve škole i upoznamo se sa stanjem. Zatim ćemo pozvati direktore škola da sednemo i napravimo dogovor kako i u kojem domenu će lokalna samouprava, a kako Grad pomoći – jer obići škole ništa ne znači ukoliko i ne pomognete“, poručio je Nedeljković u izjavi novinarima.

  On je danas obišao osnovne škole „Jovan Miodragović“, „Siniša Nikolajević“, „Kralj Petar II Karađorđević“ i „Svetozar Marković“.

  Nedeljković je podsetio da se na teritoriji Vračara nalazi šest osnovnih i jedna specijalna škola, kao i deset srednjih škola u kojima se nalazi više od 9.500 đaka – oko 5.000 u osnovnom i oko 4.800 učenika u srednjem obrazovanju.

  „Kao predsednik Opštine Vračar, kao što sam i obećao, obilazim i obići ću sve škole…direktore, nastavnike i nadasve učenike, da razgovaram sa njima i steknem uvid šta im od opreme nedostaje, koji su uslovi u kojima žive i rade“, rekao je Nedeljković.

  Naglasivši da je vaspitanje dece izuzetno važan element odrastanja i života uopšte, Nedeljković je zaključio da „kakve radne navike steknete na početku, tako ćete nastaviti i dalje, u daljem školovanju, na radnom mestu, u porodici…“.

  Foto Tanjug/ Video arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com