Gradovi

Nema informacija o nagodbi Svetozara Marovića

PODGORICA – Crnogorsko tužilaštvo još ne saopštava da li je sa visokim funkcionerom vladajuće DPS Svetozarom Marovićem pregovaralo o sporazumu o priznavanju krivice, sa obrazloženjem da je istraga proglašena tajnom.

„Specijalno državno tužilaštvo sprovodi istragu protiv S.M. i drugih lica u postupku koji je proglašen tajnim, pa se ne mogu dati bliže informacije koje sve radnje sprovodi Specijalno tužilaštvo u ovom postupku“, rečeno je Dnevnim novinama (DN) iz te institucije.

Marović je u petak nekoliko sati saslušavan u Tužilaštvu, a tu zgradu je, po saznanju DN, uz pratnju zatvorskih policajaca, napustio kroz sporedni izlaz, daleko od očiju novinara. Ovaj podatak nisu ni dematovali niti potvrdili iz Tužilaštva, koje se, kako tvrde, striktno drži slova zakona.

„Specijalno državno tužilaštvo je jedinstven i samostalan organ, koji u svom radu primjenjuje Ustav i zakone Crne Gore i sve radnje preduzima u skladu sa zakonskim propisima“, navodi se u odgovorima na pitanja koja su im upućena povodom neobičnog sprovođenja poličara kroz zgradu Tužilaštva.

Marović se sumnjiči da je bio na vrhu piramide koja je u više malverzacija u Budvi oštetila kasu te opštine za više miliona evra.

Sve to bi, međutim, prema pisanjima pojedinih medija, Marović mogao „okajati“ sa dve godine zatvora i još dve godine kućnog pritvora. Takav sporazum sa Tužilaštvom, po rečima direktora Istraživačkog centra u MANS-u Dejana Milovaca, mogao bi imati smisla jedino ukoliko je Marović pružio dokaze o svom šefu, pa ga u Specijalnom tužilaštvu više ne smatraju vođom organizovane kriminalne grupe.

„Sta to Marović ima da priznaje ukoliko ga optužuju nalazi dosadašnje istrage, mnoštvo dokaza i izjave prvih saradnika koje ga targetiraju da je u Budvi „aminovao“ prljave poslove. Ovo tim prije jer Tužilaštvo odavno prepoznaje Marovića kao vođu organizovane kriminalne grupe i većinu dosadašnjih ustupaka onima koji su bili uključeni u budvanske afere je napravilo upravo u cilju dolaska do takozvane „krupne ribe“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, Tužilaštvo mora da odgovori zbog čega se odlučilo na takav korak, da li se „budvanska piramida“ završava sa Marovićem ili iznad njega, kada su u pitanju budvanske afere, postoji veći „boš“ koji je sada nova meta Specijalnog tužilaštva.

Foto Tanjug/R. Prelić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh