• Politika

  Nema mira za Srbe – napadi u Pasjanu i Prizrenu

  KosovoFoto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

  Bacanje bombe na kuću Stevana Jančića u Pasjanu i napad na kuću Ivana Krstića u Prizrenu, tokom koga su polomljeni prozori na kući, je najverovatnije posledica tenzija koje već neko vreme traju na političkoj sceni Kosova, ocenili su sinoć ministri za zajednice i povratak, i lokalnu samoupravu Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić.

  „Napadi koji su desili su za svaku osudu i bojimo se da su posledica tenzija koje traju već neko vreme na političkoj sceni Kosova, a danas su one intenzivirane. Srbi u svim srpskim sredinama moraju biti adekvatno zaštićeni usled protesta i nemira koji traju i ne smemo dozvoliti da se zapaljiva situacija prelije u sredinama u kojima oni žive i dodatno ugrozi ionako nedovoljno zaštićene ljude“, navela su dvojica ministara.

  Prema njihovim rečima, napadi na kuće u kratkom vremenu, govore u prilog tome da je situacija veoma zapaljiva.

  „U ovom teškom vremenu za sve, situaciju moramo rešavati na demokratski način, nikako primenom sile, koja za rezultat u nekim slučajevima može imati teške posledice. Svi moramo preduzeti korake u okviru svojih odgovornosti kako bi nam u svakom pogledu krenulo na bolje“, ističu u zajedničkom saopštenju Jevtić i Marić.

  Sreća je da tokom napada nije bilo žrtava, zaključili su ministri.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com