Gradovi

Nema nesigurnosti zbog izbora, biće investicija

DAVOS – Premijer Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas svojim sagovornicima na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu čvrsta uveravanja da će Srbija, bez obzira na raspisivanje izbora, ostati stabilna i na istom, reformskom putu.

„Svi sa kojima sam razgovarao rekli su samo jednu stvar – da im je važno da Srbija ostane stabilna. I oni su potpuno uvereni u to“, rekao je Vučić novinarima.

Kako je istakao, učesnici foruma sa kojima je razgovarao tražili su garancije da će Srbija nastaviti sigurnim čvrstim putem u reforme, kao i da žele da Srbija bude stabilna, kao što je sada.

„Svaku vrstu uveravanja za to su i dobili i mislim da ne osećaju apsolutno nikakvu nesigurnost po tom pitanju. Nama je od 18. februara do 1. marta u toku četvrta revizija sa MMF-om i ako i to prođemo, potpuno je besmisleno da posle toga bilo ko to prekine“, rekao je Vučić novinarima.

On je istakao i da nema nikakvih sumnji da će u Srbiji biti novih investicija, podsetvši na podatak da je prošle godine, kada nije bilo većih privatizacija (Telekom, Aerodrom…) bilo milijardu i 600 milona evra investicija.

„Da bismo mogli dobro da živimo, nama je potrebno da to bude u kontinuitetu preko dve milijarde i zato su nam ovakve zemlje koje se šire, koje imaju odlične ekonomije, kao što je Švedska veoma važne“, zaključio je Vučić.

Foto Tanjug, S. Ilić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh