• Južna Srbija

  Nemačka NVO finansira nabavku štamparije za niški zatvor

  NIŠ – Predstavnici nemačke nevladine organizacije Help – Hilfe zur Selbsthife i Kazneno-popravnog zavoda Niš potpisaće u sredu ugovor o saradnji u okviru projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji, faza II“, koji finansira nemačka vlada, a sufinansiraju lokalni partneri.

  U okviru projekta, niški zatvor dobija opremu za štamparsku radionicu, stručne obuke za osuđena lica i obuke za zaposlene u KPZ-u, u vrednosti 30 hiljada evra, navodi se u saopštenju nemačke organizacije.

  Sporazum će potpisati Maja Bubanj, predstavnica NVO Help, i Aleksandar Grbović u ime Kazneno-popravnog doma Niš.

  Projektom je predviđeno i kreiranje novih radnih mesta kroz razvoj start-up biznisa i preduzetništva, grantovima u opremi za 16 osuđenih lica sa teritorije Srbije, nakon izvršenja kazne.

  U saradnji sa ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, uključenim u projekat, Help vrši selekciju korisnika na osnovu prijave, socijalnih i ekonomskih kriterijuma, isplativosti i održivosti predložene poslovne ideje.

  Psiho-socijalna podrška za članove porodica bivših osuđenika biće obezbeđena u saradnji sa nevladinom organizacijom „Centar za ljudska prava“ iz Niša, koja ima neophodnu ekspertizu u ovoj oblasti.

  Opšti cilj projekta je unapređenje sistema izvršenja krivičnih sankcija i postpenalnog prihvata, resocijalizacije i reintegracije osuđenih lica u društvenu zajednicu.

  Projekat „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji II“ Help realizuje se uz pomoć vlade Nemačke i ciljnih gradova Pirot i Zaječar, odnosno ustanova za izvršenje krivičnih sankcija Niš, Sremska Mitrovica i Valjevo, i Zavoda za smeštaj odraslih Kragujevac.

  Projekat ukupne vrednosti 454.400 evra, u saradnji sa ciljnim gradovima i institucijama Help sprovodi od juna 2016. do kraja decembra 2017. godine, navodi se u saopštenju.

  Foto Tanjug/ N.Milošević, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com