Gradovi

Nemačka odbija oko 10 odsto izbeglica

BERLIN – Nemačka i dalje prima oko 2.000 izbeglica na dan, ali takođe svakodnevno odbija oko 200 izbeglica sa svojih granica, izjavio je danas nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer.

Ta najveća evropska privreda je tokom 2015. godine primila rekordnih 1,1 milion izbeglica i migranata, što je opteretilo službe te zemlje i podstaklo žustru političku debatu, prenela je agencija AFP.

„Ljudima koji beže od rata i progona nudimo bezbednost i zaštitu u Nemačkoj. Ali to takođe znači da oni kojima od nas ne treba zaštita ne mogu da uđu u našu zemlju“, rekao je De Mezijer u intervjuu listu „Bild am Zontag“.

„Svako ko ne želi da zatraži politički azil u Nemačkoj a želi da ilegalno uđe u Nemačku nema pravo da bude ovde“, istakao je ministar.

On je izneo podatak da je nemačka savezna policija od početka godine odbijala ulazak do 200 ljudi na dan, prema samo 400 tokom čitavog oktobra, kad su granične kontrole i procedure registracije izbeglica posrtale pod ogromnim prilivom ljudi.

Među onima kojima se ne dozvoljava ulazak u Nemačku su sad i oni koji žele da zatraže azil u nekoj drugoj evropskoj zemlji.

Foto Tanjug, J. Pap/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh