Gradovi

Nemačka pozdravlja reforme i regionalnu stabilnost

BEOGRAD – Ministarka za everopske integracije Jadranka Joksimović i politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Andreas Mihaelis ocenili su danas da je pred Srbijom dinamična godina po pitanju evropskih integracija i reformskog procesa.

Joksimović je upoznala Mihaelisa sa stanjem u pregovaračkom procesu, istakavši da je za Srbiju važno otvaranje poglavlja 23 i 24, zbog suštinskih koraka koje Vlada čini kako bi unapredila državu i društvo.

Ministarska je naglasila da će u ovoj godini Srbija još intenzivnije ući u dinamiku reformskog a samim tim i pregovaračkog procesa.

Mihaelis je istakao da Nemačka pruža podršku otvaranju poglavlja 23 i 24, uz ispunjavanje predviđenih kriterijuma za otvaranje ovih poglavlja.

Joksimović je naglasila da predstojeći izbori neće bitnije usporiti dinamiku pregovaračkog procesa.

Sagovornici su ocenili da su bilateralni odnosi između dve države izuzetno dobri i da postoji prostora za dalje unapređenje saradnje u mnogim oblastima.

Mihelis je naglasio da Nemačka posebno vrednuje i uviđa važnost angažovanja Vlade na čelu sa premijerom Vučićem, po pitanju regionalne stabilnosti.

Joksimović je ponovila da je za Srbiju važno to što Nemačka jasno prepoznaje i vrednuje napore koje Vlada ulaže u reformski proces, i zahvalila Nemačkoj na kontinuranoj bilateralnoj razvojnoj pomoći, naglasivši da građani Srbije treba da znaju da je Nemačka ubedljivo najveći bilateralni donator Srbije.

Mihaelis je juče u Beogradu razgovarao sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a danas će se sastati i sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Foto/Vlada Srbije

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh