Gradovi

Nemačka želi produženje graničnih kontrola

BERLIN – Nekoliko članica EU uključujući Nemačku vrše pritisak da se granične kontrole u okviru zone Šengena produže kako bi se lakše izborili sa migrantskom krizom, piše nemački „Velt am zontag“.

U tekstu sutrašnjeg izdanja čiji su izvodi danas objavljeni, nemački list navodi da se Austrija, Belgija, Švedska i Danska nalaze među onim zemljama koje vrše pritisak da kontrole na odabranim granicama Šengena budu produžene.

O ovoj inicijativi će, kako je najavljeno, razgovarati ministri unutrašnjih poslova EU na sastanku u Amsterdamu u ponedeljak.

Ako se postigne dogovor, to bi omogućilo Nemačkoj da produži kontrole na svojim granicama koje ističu u maju, na još godinu ili godinu i po dana.

Više od milion ljudi stiglo je prošle godine u Evropu, uglavnom bežeći od rata i siromaštva na Bliskom istoku i u severnoj Africi, a tendencija migracije ne pokazuje znake opadanja.

Šest članica Šengena, uključujući Nemačku i još četiri zemalja EU, uvele su privremene kontrole na svojim granicama, podseća list.

Foto www.freeimages.com/fcl1971, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh