Gradovi

Nemački imam: Žene su same krive za napade zbog parfema i odeće

BERLIN – Nemački imam Sami Abu-Jusuf izjavio je za rusku telviziju REN da su za zlostavljanja i seksualne napade koji su se dogodili u novogodišnjoj noći u Kelnu krive same žene zbog toga što su imale parfem i nisu bile propisno odevene.

„Nije izneneđucjuće što su muškarci hteli da ih napadnu. (Ako su tako bile odevene) to je kao dolivanje ulja na vatru“, rekao je on, preneo je britnaksi dnevnik „Dejli meil“.

Sami Abu Sajef je imam džamije Al Tavhed u Kelnu i propoveda salafizam, ultrakonzervativnu formu sunitskog islamizma.

Kako su naveli mediji, nakon brojnih kritika u javnosti, imam je pokušao naknadno da opravda svoju izjavu.

„Bilo je među njima (ženama) i onih koje su bile oskudno odevene i koje su imale parfem. To je bio dovoljno da za neke Severnoafrikance da ih napastvuju. No to ne znači da mislim da žene ne bi trebale tako da budu odevene“, rekao je Sami Abu-Jusuf.

Nemačko tužilaštvo je saopštilo da je broj prijava seksualnih napada i pljački u Kelnu tokom novogodišnje noći, za koje se sumnjiče migranti, porastao na više od 800.

U saopštenju se navodi da se 521 prijava odnosi na neki vid seksualnog zlostavljanja, uključujući tri prijave silovanja.

Ti napadi izvršeni 31. decembra u centru Kelna, a za koje se sumnjiče migranti severnoafričkog i arapskog porekla, podstakli su žestoku debatu u Nemačkoj oko toga kako intergrisati gotovo 1,1 milion izbeglica koje su u tu zemlju stigle tokom prošle godine.

Nemačka policija je pokrenula istragu protiiv 21 osobe iz severnoafričkih zemalja zbog učešća u napadima u Kelnu, a osam njih je trenutno u pritvoru.

AP Photo/Martin Meissner

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh