• Novosti online

  Nemački ministar policije izrazio razumevanje za proteste ekstremne desnice u Kemnicu

  Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer ocenio je da je pitanje migracije u osnovi svih političkih problema u toj zemlji i izrazio razumevanje za proteste ekstremne desnice u Kemnicu, podstaknute ubistvom Nemca za koje su optužena dva migranta.

  Zehofer, lider Hrišćansko-socijalne unije, dugogodišnje članice konzervativne koalicije nemačke kancelarke Angele Merkel, rekao je da može da razume zašto su demonstranti bili uznemireni zbog tog ubistva i da ih izlazak na ulice ne čini nacistima, prenosi Dojče vele navode lista Velt.

  On je dodao da bi, da nije ministar, i sam izašao na ulice, ali „svakako ne sa radikalima“.

  S druge strane, Merkel je jasno osudila radikalne demonstrante, rekavši da su u Kemnicu vidjene jasne slike mržnje i „progona nevinih ljudi“.

  Zehofer je kazao i da njegova stranka nije slepa za ekstremizam krajnje desnice i da će oni koji salutiraju nekadašnjem lideru nacista Adolfu Hitleru, što su radili neki od demonstranata u Kemnicu, biti procesuirani, navodi Rajniše post.

  Zehofera, koji je beskompromisnim stavom prema pitanju migracije doveo u pitanje opstanak vlade ranije ove godine, kritikovali su što nije osudio proteste ekstremne desnice u Kemnicu.

  Ti jednonedeljni protesti, često nasilni, izbili su 26. avgusta pošto je objavljeno da su za ubistvo 35-godišnjeg Nemca na gradskom festivalu tog dana osumnjičeni 22-godišnji Iračanin i 23-godišnji Sirijac.

  Zehofer je ocenio da je pitanje migracije jedan od glavnih razloga što su vodeće nemačke partije izgubile podršku dela birača i da bi to bilo nastavljeno da vlada nije promenila migranstku politiku, prenose nemački medij

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com