Ekonomija

NEMAJU MERU: NIŠKA TOPLANA TRAŽI POVEĆANJE CENE GREJANJA!

TOPLANA NIS 2NIŠ – Direktor niške Gradske toplane Zoran Stojanović potvrdio je danas za agenciju Beta da je to preduzeće zatražilo od Gradskog veća dozvolu za novu cenu grejanja.

„Novu cenu grejanja za grejnu sezonu 2016/2017. godinu izračunali smo primenom metodologije koju propisuje uredba Vlade Srbije. Gradska uprava za komunalne delatnosti potvrdila nam je da smo ispravno primenili metodologiju“, istakao je Stojanović.

On je rekao da bi Gradsko veće moralo u toku dana ili eventualno sutra da se izjasni o novoj ceni grejanja kako bi Toplana stigla da na vreme pripremi oktobarske račune.

„Gradsko veće može da odbije zahtev Toplane, ali vladina uredba propisuje da bi Grad u tom slučaju imao obavezu da Toplani kompenzuje smanjenu realizaciju, pošto se neće primenjivati cena dobijena primenom propisane metodologije“, rekao je Stojanović.

Direktor niške Toplane podsetio je da uredba Vlade Srbije predviđa korekciju cene grejanja kada cena gasa poraste za više od tri odsto ili padne za više od pet odsto.

Termin održavanja sednice Gradskog veća još nije objavljen na gradskom sajtu, ali je gradonačelnik Niša Darko Bulatović na jednoj od prethodnih sednica veća apelovao na sve novinare da „ne uzbunjuju javnost pričama o poskupljenju grejanja“.

„Kada sam poslednji put rekao da neće biti poskupljenja grejanja, bilo je to 102. put. Sada 103. put kažem da poskupljenja grejanja neće biti“, rekao je Bulatović.

Fiksni deo cene daljinskog grejanja niška Toplana trenutno naplaćuje 28,26 dinara po kvadratu, a varijabilni 3,91 dinar po kilovat času utrošene toplotne energije.

1 Komentar

1 Komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh