Novosti online

Ненад Поповић на Молитвеном доручку у САД

Председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић борави у тродневној посети САД где ће учествовати на традиционалном Молитвеном доручку, који организује председник Америке Барак Обама, саопштено је из те странке. Током посете САД он ће, како се наводи, имати низ састанака са представницима америчког Сената и Конгреса, као и званичницима америчког Стејт дипартмента.

Како је најављено Поповић ће у разговорима са америчким званичницима изнети позиције СНП о мигрантској кризи, где ће инсистирати на томе да неконтролисани прилив миграната на европски континент представља велику безбедносну претњу за читаву Европу, те да Србија треба да посегне за постављањем физићких баријера на својим јужним границама, као што је то Америка урадила на граници са Мексиком.

Такође ће разговарати и о потреби да тема српске имовине на Косову и Метохији хитно буде стављена на агенду свих међународних разговора који се воде о Косову како би својина државе и грађана Србије у покрајини била заштићена. Поповић ће, како се наводи, нагласити да је очвање Републике Српске у оквирима Дејтонског споразума гарант мира и стабилности читавог региона и један од најважнијих националних интереса Србије.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh