Politika

Nenad Popović ponovo na Molitvenom doručku u SAD

nenad popovićFoto: screenshot/YouTube

Kako je saopšteno iz te stranke, tokom posete SAD Popović će imati niz sastanaka sa predstavnicima američkog Senata i Kongresa, kao i zvaničnicima američkog Stejt departmenta.

Kako je najavljeno Popović će u razgovorima sa američkim zvaničnicima izneti pozicije SNP o emigrantskoj krizi, gde će insistirati na tome da nekontrolisani priliv migranata na evropski kontinent predstavlja veliku bezbednosnu pretnju za čitavu Evropu, te da Srbija treba da posegne za postavljanjem fizičkih barijera na svojim južnim granicama, kao što je to Amerika uradila na granici sa Meksikom.

Takođe će razgovarati i o potrebi da tema srpske imovine na Kosovu i Metohiji hitno bude stavljena na agendu svih međunarodnih razgovora koji se vode o Kosovu kako bi svojina države i građana Srbije u pokrajini bila zaštićena.

Popović će, kako se navodi, naglasiti da je očuvanje Republike Srpske u okvirima Dejtonskog sporazuma garant mira i stabilnosti čitavog regiona i jedan od najvažnijih nacionalnih interesa Srbije.

Prema najavi na sastancima će se razmatrati i načini za unapređenje ekonomskih odnosa Srbije i SAD.


NA DORUČAK (IPAK) NE ZOVE OBAMA

U našoj javnosti pozivi na Molitveni doručak često tumače kao svojevrsno priznanje američke administracije, ako ne i samo Baraka Obame lično, zvanice zapravo dobijaju pozive uglavnom od kongresmena i članova tzv Feloušipa.

Vlada SAD, takođe, ima pravo da pozove određeni broj gostiju i obično predlaže visoke strane zvaničnike, a svaki kongresmen i svaki senator imaju pravo da pozovu koga god žele. Svi pozivi na kraju se koordiniraju sa organizacionim komitetom jer postoje jasno određene kvote za svaki region i svaku američku državu. O tome ko će se naći na konačnom spisku gostiju odlučuju koliko funkcija i ugled odabranih, toliko i lična poznanstva, a ponekad i činjenica da su prethodnih godina već bili pozivani.

U poslednju grupu spada i Llder SNP, Nenad Popović, koji je „doručku“ prisustvovao i prošle godine, a iz Srbije su tada još bili i vicepremijer Ivica Dačić, potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković i narodni poslanici Zoran Babić i Aleksandar Jugović, zatim „tradicionali gosti“ Vuk i Danica Drašković, kao i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović…

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh